Consultables per Internet una quarantena de programes d’actes de Santa Tecla de finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX

Santa Tecla Tarragona

El més antic és de l'any 1878

27/08/2011

Des d’aquesta setmana es poden consultar al web de Santa Tecla una quarantena de programes d’actes d’edicions anteriors de les Festes. Es tracta d’una sèrie de programes del fons de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona recentment digitalitzats.

El programa més antic correspon a les Festes de l’any 1878, i el més recent, a les de l’any 1949. En total són 43 programes de 39 edicions anteriors de Santa Tecla, ja que en els anys 1908, 1910, 1916 i 1922 es van editar dues versions del llibret amb el recull d’actes.

El recull de programes permet fer un recorregut per la història i l’evolució de les Festes de Santa Tecla, i comprovar com alguns actes de la seqüència ritual s’han mantingut gairebé inalterables tot i el pas dels anys. Un cop d’ull als programes també permet analitzar el procés de laïcització viscut per les Festes durant els anys de govern d’esquerres en la 2a República, un procés que es va invertir completament amb l’arribada del govern franquista, l’any 1939.  

La sèrie no és completa i per aquest motiu l’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la ciutadania per a que aquelles persones que disposin de programes antics de les Festes s’adrecin als responsables de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona per a que es puguin digitalitzar els documents amb l’objectiu que siguin disponibles per a tothom.

Per a més informació:

 

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!