Consultables per Internet una quarantena de programes d’actes de Santa Tecla de finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX

Santa Tecla Tarragona

El més antic és de l'any 1878

27/08/2011

Des d’aquesta setmana es poden consultar al web de Santa Tecla una quarantena de programes d’actes d’edicions anteriors de les Festes. Es tracta d’una sèrie de programes del fons de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona recentment digitalitzats.

El programa més antic correspon a les Festes de l’any 1878, i el més recent, a les de l’any 1949. En total són 43 programes de 39 edicions anteriors de Santa Tecla, ja que en els anys 1908, 1910, 1916 i 1922 es van editar dues versions del llibret amb el recull d’actes.

El recull de programes permet fer un recorregut per la història i l’evolució de les Festes de Santa Tecla, i comprovar com alguns actes de la seqüència ritual s’han mantingut gairebé inalterables tot i el pas dels anys. Un cop d’ull als programes també permet analitzar el procés de laïcització viscut per les Festes durant els anys de govern d’esquerres en la 2a República, un procés que es va invertir completament amb l’arribada del govern franquista, l’any 1939.  

La sèrie no és completa i per aquest motiu l’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la ciutadania per a que aquelles persones que disposin de programes antics de les Festes s’adrecin als responsables de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona per a que es puguin digitalitzar els documents amb l’objectiu que siguin disponibles per a tothom.

 

 

square_img
20/09/2021

Comunicat de l'Ajuntament de Tarragona sobre els bars de la plaça de la Font

Es permet que els establiments de la plaça puguin subministrar begudes i menjar a l'interior dels locals al públic assistent, amb invitació, a les activitats

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2021

Ricomà: “si som exigents amb els altres, hem de ser exemplars amb nosaltres mateixos”

L'alcalde de Tarragona ha expressat que “una interpretació poc solidària amb la ciutat no pot enfosquir la bona feina de tantes persones i entitats”

Vegeu-ne més
square_img
19/09/2021

Èxit de la primera jornada de pàdel surf "Onades Inclusives" aquest dissabte

Set entitats tarragonines del món de la diversitat funcional van col·laborar amb la iniciativa de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
19/09/2021

Torna la Peonada Popular de Santa Tecla amb un total de 500 participants

La tradicional cursa ha tornat a la festa major de Tarragona, encara amb algunes restriccions, després que l'any 2020 s'hagués de suspendre per la pandèmia

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!