Consultables per Internet una quarantena de programes d’actes de Santa Tecla de finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX

Santa Tecla Tarragona

El més antic és de l'any 1878

27/08/2011

Des d’aquesta setmana es poden consultar al web de Santa Tecla una quarantena de programes d’actes d’edicions anteriors de les Festes. Es tracta d’una sèrie de programes del fons de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona recentment digitalitzats.

El programa més antic correspon a les Festes de l’any 1878, i el més recent, a les de l’any 1949. En total són 43 programes de 39 edicions anteriors de Santa Tecla, ja que en els anys 1908, 1910, 1916 i 1922 es van editar dues versions del llibret amb el recull d’actes.

El recull de programes permet fer un recorregut per la història i l’evolució de les Festes de Santa Tecla, i comprovar com alguns actes de la seqüència ritual s’han mantingut gairebé inalterables tot i el pas dels anys. Un cop d’ull als programes també permet analitzar el procés de laïcització viscut per les Festes durant els anys de govern d’esquerres en la 2a República, un procés que es va invertir completament amb l’arribada del govern franquista, l’any 1939.  

La sèrie no és completa i per aquest motiu l’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la ciutadania per a que aquelles persones que disposin de programes antics de les Festes s’adrecin als responsables de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona per a que es puguin digitalitzar els documents amb l’objectiu que siguin disponibles per a tothom.

Per a més informació:

 

square_img
02/07/2020

L'actriu tarragonina Agnès Busquets serà la pregonera de les festes de Santa Tecla 2020

L'acte tornarà a tenir lloc al balcó del Palau Municipal, tot i que adaptat a les mesures de seguretat a causa de la COVID-19

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!