Consultables per Internet una quarantena de programes d’actes de Santa Tecla de finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX

Santa Tecla Tarragona

El més antic és de l'any 1878

27/08/2011

Des d’aquesta setmana es poden consultar al web de Santa Tecla una quarantena de programes d’actes d’edicions anteriors de les Festes. Es tracta d’una sèrie de programes del fons de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona recentment digitalitzats.

El programa més antic correspon a les Festes de l’any 1878, i el més recent, a les de l’any 1949. En total són 43 programes de 39 edicions anteriors de Santa Tecla, ja que en els anys 1908, 1910, 1916 i 1922 es van editar dues versions del llibret amb el recull d’actes.

El recull de programes permet fer un recorregut per la història i l’evolució de les Festes de Santa Tecla, i comprovar com alguns actes de la seqüència ritual s’han mantingut gairebé inalterables tot i el pas dels anys. Un cop d’ull als programes també permet analitzar el procés de laïcització viscut per les Festes durant els anys de govern d’esquerres en la 2a República, un procés que es va invertir completament amb l’arribada del govern franquista, l’any 1939.  

La sèrie no és completa i per aquest motiu l’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la ciutadania per a que aquelles persones que disposin de programes antics de les Festes s’adrecin als responsables de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona per a que es puguin digitalitzar els documents amb l’objectiu que siguin disponibles per a tothom.

Per a més informació:

 

square_img
13/09/2019

La diada castellera del primer diumenge i la mostra de folklore viu, plats forts d’un primer cap de setmana amb múltiples propostes

Mägo de Oz i Debler protagonitzaran dissabte el macroconcert tecler a l’Anella Mediterrània

Vegeu-ne més
square_img
09/09/2019

Conveni de col·laboració entre els càmpings Tarragona Ciutat i l'Ajuntament de Tarragona per Santa Tecla

Amb aquest patrocini, l'Agrupació Càmpings Tarragona Ciutat explicita el seu compromís amb la festa major de Tarragona.

Vegeu-ne més
square_img
09/09/2019

L'Ajuntament de Tarragona reforçarà el dispositiu de neteja, seguretat i transport públic per Santa Tecla

S'implanta per festes la Línia Santa Tecla de busos que enllaçarà el pàrquing dissuasiu de la Vall de l'Arrabassada amb el de l'Horta Gran

Vegeu-ne més
square_img
28/08/2019

L'alcalde Ricomà rep al director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona

Ambdós han signat un conveni de col·laboració per a les festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!