Dissabte arrenca la 21a Festa per a Tothom

Santa Tecla Tarragona

Té com a objectiu apropar les Festes de Santa Tecla a persones amb discapacitat i permetre que tothom les gaudeixi per igual

15/09/2011

Aquest dissabte 17 de setembre, l’estand de Festes de la Rambla Nova acollirà la presentació de la 21a edició de la Festa per a Tothom. A les 12 h, tindrà lloc la recepció de tots els participants d’aquesta iniciativa que pretén, any rere any, apropar les Festes de Santa Tecla a persones amb discapacitat i fer que tothom gaudeixi per igual de la nostra Festa Major. Les aproximadament 150 persones que participen al programa de la Festa per a Tothom seran rebudes per la tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín, i un representant de Dow Chemichal, empresa patrocinadora del programa des de l’any 2002.

La Festa per a Tothom compta amb la participació d’un equip de persones que adopta el format de penya festiva, és a dir, un equip en el qual queden diluïdes les condicions de discapacitat i voluntariat. Com a eixos principals del programa es posa a disposició dels participants un servei de transport adaptat i un altre d’interpretació de la llengua de signes. A més a més, es participarà en tot un seguit d’actes festius i se’n protagonitzarà d’altres.

En aquest sentit, i a més de la recepció del proper dissabte dia 17, la llengua de signes serà un dels parlars de les festes començant des del mateix Pregó, que tindrà lloc el dimecres 21 a les 18 h a la sala d’actes de l’Ajuntament. El Pregó s’inclou dins l’itinerari d’actes festius adreçat a la comunitat sorda i, per tant, serà traduït simultàniament a la llengua de signes.

El mateix dimecres dia 21 el Teatre Metropol acollirà un dels actes més importants de la Festa per a Tothom, ja que les persones amb discapacitat passen de ser simples espectadors a protagonistes de les festes. A les 21 hores, el Metropol estrena l’obra Pomografia, creada i interpretada per Al Trot Teatre, una companyia formada íntegrament per persones de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral.

Per altra banda, per gentilesa de l’ONCE, el programa de festes està transcrit al sistema braille i compta amb una nova entrega del col·leccionable sobre els elements festius editat en relleu per al seu resseguiment tàctil. Enguany el col·leccionable reprodueix el bandoler protagonista del Ball de Serrallonga. El programa en braille està a disposició de tothom a l’estand de Festes de la Rambla Nova i a la seu de l’ONCE a la Rambla Vella.

Tots els espais festius són accessibles a les persones amb mobilitat reduïda i, a més a més, el web de les festes s’ha dissenyat seguint paràmetres d’accessibilitat.

square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2019

La segona edició del Mercat de Nit tanca amb més de 18.000 degustacions servides

L'èxit de públic de la segona edició consolida la cita gastronòmica de l’edifici modernista dins del calendari d’actes del programa de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!