Dissabte dia 15, a les 19 h "La Crida"

Santa Tecla Tarragona

Seguidament es donarà el tret de sortida a les festes, amb el Toc de Crida “Visca Santa Tecla!” i la Tronada.

14/09/2012

Dissabte 15 de setembre engega la Festa Major de Santa Tecla amb els principals actes tradicionals i molts de nous que enguany s’incorporen i que conformen unes 400 activitats durant deu dies, fins el proper 24 de setembre. A partir de les 10 h del matí engega la 8a Marató de Donació de Sang al Teatre Metropol, que s’allargarà durant tot el dia, amb activitats, actuacions, servei de guarderia i obsequis per a tots els donants; un acte ja emblemàtic organitzat pel Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès i l’Ajuntament.

Seguidament, a les 19 h a la sala d’actes i rotonda de l’Ajuntament, iniciarà la Crida de les festes. Després del toc d’obertura s’homenatgerà al Perpetuador, Ambròs Domingo, sastre vocacional del Seguici; així com també es retrà homenatge als Teclers d’Honor: Fermí Fernández Franklin, Pere Navarro Gómez i Montserrat Teuler Roca, per la seva dilatada trajectòria al Ball de Dames i Vells; Carme Lladó Montoliu i Xavier Lladó Montoliu, tots dos amb més de 25 anys de trajectòria festiva, primer com a membres del Ball de Gitanes i en l’actualitat formant part del Ball dels Set Pecats Capitals; Sergi Guasch Llorach, 25 teclers participants en diferents balls de festa major de l’Esbart Santa Tecla i també com a responsable dels balls infantils; i finalment Javier López Morales, Gisela Fandos Villor, Natividad Fernández Aznar, Carme Márquez Morales i José Vicente Maroto, per la tasca desenvolupada al Ball de Bastons de Tarragona.

Seguidament es donarà el tret de sortida a les festes, amb el Toc de Crida “Visca Santa Tecla!” i la Tronada.

Diumenge 16 de setembre, a partir de les 12 h, tindrà lloc a la plaça de la Font la Primera diada Castellera amb les actuacions de Colla Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca del Penedès. Cada colla intervindrà per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada constarà de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a realitzar fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tancaran l’exhibició i s’executaran de major a menor segons el nivell de cada espadat.

 

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!