Divendres s'inaugurarà l'exposició fotogràfica "Santa Tecla als ulls. La llum durant la festa"

Santa Tecla Tarragona

Els autors són els fotògrafs italians Cammarata i Tarantino i el projecte és de Pep Escoda

14/09/2011

El proper divendres 16 de setembre a les 21h, s’inaugurarà l'exposició fotogràfica “Santa Tecla als ulls. La llum durant la festa” al Palau de Congressos. Els autors de les imatges són els fotògrafs italians Laura Cammarata i Benedetto Tarantino, que van treballar plegats per les festes de Santa Tecla del 2010.

L'exposició es composa de fotografies en gran format que narren el moment de la festa i d'altres de dimensions més petites on s'aprecia com es viu la festa a través de les cares de la gent i altres detalls de carrers i interiors d'edificis, cosa que permet una mirada més íntima que la del simple reportatge.

L'objectiu dels dos fotògrafs es va centrar en explicar, a través de les expressions de la gent i les imatges de la ciutat, què succeeix a Tarragona en aquests dies en què tot s'atura i tot és festa.

Per una part, Laura Cammarata es va centrar en la mirada dels nens, el futur de l'actual Santa Tecla. D’altra banda, Benedetto Tarantino es va fixar en la ciutat i en com es prepara, com la viu i què trobem un cop s'acaba. La seva condició “d’estrangers” els va permetre fer una anàlisi destacada i descriptiva de la festa.

Aquest treball es va iniciar l'any 2006 quan el fotògraf Pep Escoda, alma mater del projecte va coincidir amb el fotògraf i arquitecte de Palerm, Santo Eduardo di Miceli. De la unió d’aquests dos artistes va sorgir la idea. El plantejament era tant senzill com el fet de convidar un fotògraf estranger a Tarragona durant les festes de Santa Tecla perquè captés amb uns altres ulls les festes tarragonines i els nostres costums. D'aquesta manera s’aconseguia una total llibertat en el resultat de les imatges.

Enguany, El Palau mostra l'obra dels dos darrers fotògrafs que han treballat en aquest projecte. Les imatges dels cinc primers fotògrafs que van immortalitzar les festes de Santa Tecla han estat recollides al llibre Santa Tecla 5 visions. Noves maneres de veure i d’entendre la festa, noves imatges captades amb altres ulls, que engrandeixen la festa i que li donen una dimensió i una mirada internacional.

L'exposició es podrà veure de dimarts a dissabte d'11 a 14 h i de 18 a 21 h, i els diumenges i festius d'11 a 14h. L'entrada és lliure.

square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El retorn del Seguici Popular i de les colles castelleres, les cites per excel·lència de la vigília i el dia de Santa Tecla

L'acció castellera d'aquest dijous a la plaça de la Font aplicarà per primer cop el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Alcalde Ricomà: "Tarragona té la sort de ser la ciutat de grans artistes com ho és l’Àngel Òdena i nosaltres tenim la sort de poder gaudir del seu talent”

L'acte del Pregó i el Premi El Balcó, trets de sortida dels dies forts de les Festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!