El banderer de l'Anada i Tornada d'ofici del matí de Santa Tecla serà Josep Bargalló

Santa Tecla Tarragona

El Ball de Diables, primera entitat del Seguici Popular, l’ha escollit per representar-los

13/08/2015

El banderer de l'Anada i Tornada d'ofici del matí de Santa Tecla d’aquest any serà Josep Bargalló a proposta del Ball de Diables. A partir d’aquest any i per acord de la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, el banderer del matí de Santa Tecla serà, cada any, proposat per una entitat del Seguici per estricte ordre de carrer. La tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Begoña Floria, ha explicat que “amb aquest acord, les entitats i la societat civil recuperen el protagonisme en un dels moments més importants de Santa Tecla i que històricament ja els corresponia”.

El Ball de Diables, com a primer element del Seguici, ha escollit Josep Bargalló, filòleg, polític, escriptor i crític literari. El president del Ball de Diables, Jordi Albe, ha explicat que han escollit Bargalló pel seu paper inspirador i provocador de la recuperació del Ball de Diables l’any 1984. Josep Bargalló, per la seva banda, ha expressat que és un honor ser representat de l’entitat que reuneix tres elements que ell considera essencials en la cultura popular com són el caire lúdic, l’esperit crític i que sorgeix de l’impuls ciutadà. El banderer anirà acompanyat per dos cordoners que seran membres dels Diables.

El tècnic de Cultura, Xavier Gonzàlez, ha explicat que el banderer ha estat un fet recorregut al llarg de la història de la ciutat i que existeix documentació que acredita que és una figura emblemàtica de les festes des de fa set segles. Entre les referències, ha destacat el llibre de Joan Salvat i Bové, publicat el 1951, on fa referència a la bandera i recull un recorregut històric de qui l’ha portat.

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!