El Chartreuse verd celebra el seu 250è aniversari

Santa Tecla Tarragona

Presentats els actes commemoratius que se celebraran per a Santa Tecla

El Chartreuse verd celebra el seu 250è aniversari

Presentats els actes commemoratius que se celebraran per a Santa Tecla
El Chartreuse verd celebra el seu 250è aniversari La regidora de Festes, Begoña Floria, acompanyada de Marianne Waffelaert, representant de Chartreuse
08/09/2014

La regidora de Cultura i Festes, Begoña Floria, ha assistit a la presentació dels actes que Chartreuse organitza a Tarragona amb motiu del 250 aniversari del Chartreuse Verd.

El Chartreuse Verd,55º, anomenat “ Licor de Salut “, va aparèixer al 1764, fruit del treball del monjo apoticari de La Grande Chartreuse i d’un estudi exhaustiu de la recepta que contenia el manuscrit lliurat als cartoixans en 1605.
250 anys després la tradicional ampolla del licor chartreuse verd es vesteix de festa per al gaudir dels col.leccionistes! De setembre a desembre el Chartreuse verd lluirà una etiqueta frontal celebrant el seu 250 aniversari i la contraetiqueta relatarà la seva història.

Exposició “ EL Chartreuse Verd 250 anys, una història que acaba de començar! “
Durant els dies de Santa Tecla, es podrà visitar al vestíbul del Teatre Tarragona l'exposició "El Chartreuse Verd 250 anys, una història que acaba de començar.

Així mateix, el dia 21 de setembre es farà un brindis popular pels 250 anys. Totes les persones que vinguin completament vestides de verd podràn degustar un còctel especial elaborat amb Chartreuse Verd.

Edició especial i limitada de Chartreuse Groc Santa Tecla 2014

Els monjos cartoixans elaboren des de fa mes de 10 anys un licor especial que dediquen durant les seves festes a la ciutat de Tarragona, es un Chartreuse groc de 43º. També fruit del manuscrit secret que custodien des de fa més de 400 anys i de les 130 plantes necessàries per a la seva elaboració. Aquest licor es diferencia del Chartreuse tradicional de 40º evocant nostàlgicament, amb la seva graduació, el Chartreuse que es va elaborar a la Plaça dels Infants antigament.

Després d’un acurat i perllongat envelliment a les barriques del celler de licor més gran del món, 2000 ampolles de Chartreuse Groc de 43º lluiràn el cartell de les festes d’aquest any a la seva contra etiqueta.
I per al gaudi dels col.leccionistes a la clàssica etiqueta frontal hem afegit un segell identificatiu : 43º * Especial Tarragona *.

El barrilet de Santa Tecla, dedicat a Dames i Vells

Oficialitzada pels Tarragonins com la beguda de les festes el combinat de Chartreuse Groc (1/10) Chartreuse Verd (1/10) amb granissat de llimona (8/10).
Es consumeix, es comparteix i es transporta durant les festivitats gràcies a un envàs de 50 cl que la Chartreuse va idear ja fa 20 anys: el barrilet. La seva decoració canvia cada any i per això ja s’ha convertit en objecte de col·lecció.

Aquest any dedicarem el seu disseny al 500 aniversari del ball de Dames i Vells.

La beguda de les festes es pot trobar als bars, restaurants i gelateries ubicades als punts neuràlgics de les festes (Plaça de la Font, del Fòrum, del Rei, Rambla Nova, Rambla Vella...) allà trobaran el barrilet i també podran emplenar-lo durant les festes.

 

Actes relacionats amb Chartreuse durant Santa Tecla:

Es un plaer per a La Chartreuse agrair i col·laborar amb totes les entitats que associen el licor Chartreuse a les seves celebracions durant les festes de Santa Tecla.

  • 14/09 –20h “La Mamadeta al carrer” del bar Kunan a la Plaça del Fòrum
  • durant aquest acte podran aconseguir un gotet de col·lecció.
  • 17/09 - 18h El Gelat de les festes amb Chartreuse – Gelateria Farggi, Rambla Nova.
  • 18 i 19/09 - 20h Taller de preparació i degustació de còctels amb Chartreuse, al Patronat de Turisme.
  • 21/09 -12.30 h Brindis Popular 250 Aniversari Chartreuse. Veniu Vestits de Verd!!
  • 21/09 -17.30 h Cafè, copa de Chartreuse i puro per 1 duro. Plaça del Rei.

square_img
07/11/2022

Tarragona recuperarà la capella de Santa Tecla la Vella i el seu jardí

L’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat, la Catedral i el Museu Diocesà treballen per reobrir aquest espai patrimonial al març

Vegeu-ne més
square_img
07/10/2022

Santa Tecla retorna als carrers amb la participació més alta de la seva història en tots els seus actes

Més de 300 professionals han fet possible la major festa de Catalunya

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2022

La Catedral de Tarragona exhaureix les localitats per gaudir de l'espectacle de cloenda dels actes de Santa Tecla 700

Més de 150 músics i cantaires, sota la direcció de Xavier Pastrana, protagonitzen 'Vesperae Tarraconensis. La Catedral del so'

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2022

Última hora sobre les afectacions als actes de Santa Tecla per la previsió de pluja d'avui dissabte

Entre les modificacions destaca l'ajornament del Correfoc, que tindrà lloc demà diumenge a partir de les 22 h

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!