El Lleó és el protagonista de la imatge i el marxandatge de Santa Tecla

Santa Tecla Tarragona

Presentat el cartell de Santa Tecla 2014, obra del dissenyador Jordi Caralt, i el marxandatge de les festes.

16/07/2014

El cartell de Santa Tecla 2014 és obra del dissenyador Jordi Caralt, guanyador d’aquesta edició del concurs d’imatge gràfica de les festes de Santa Tecla 2014. El concurs, al qual es van presentar una quinzena de propostes, era de temàtica lliure i s’havia d’inspirar en qualsevol aspecte relacionat amb les festes de Santa Tecla.

El cartell té com a motiu principal el Lleó: figura del bestiari i del seguici popular, senyal de distinció de la ciutat de Tarragona, juntament amb l’Àliga.

EL MARXANDATGE

 

 

 

 

 

 

 

 

La samarreta de les festes. Més informació

  

 

La bossa de les festes. Més informació

 

 

 

 

 

El mocador de les festes. Més informació

 

 La xapa de les festes. Més informació

 

 

 

 

 

 EL CARTELL

Segons el seu autor, Jordi Caralt, el cartell vol representar Tarragona mitjançant un dels seus símbols més identificable: la bandera. En concret, els quatre variats ondats de gules en pal propis de l’escut de la ciutat de Tarragona i que representen la senyoria reial de la ciutat durant l'Edat Mitjana. És per això, que al disseny, la corona del Lleó s’ha transformat en la bandera de la ciutat.

I per reforçar diversos aspectes com la història de la ciutat, la importància de les Festes de Santa Tecla i fer brillar la figura del Lleó i, en conseqüència, la ciutat de Tarragona, aquesta figura del bestiari s’ha ubicat sobre d’un pedestal. Segons Caralt, aquest és el lloc que mereixen aquestes festes reconegudes pel Govern de Catalunya com a festa patrimonial d’interès nacional.

Per altra banda, l’estil de la figura del Lleó, protagonista del cartell, és la síntesi gràfica, que breument podem definir com la simplificació de formes, colors i composició, en aquest cas, una composició completament simètrica. Aquesta elecció permet fer una il·lustració més genèrica i oberta a tots els públics d’edats diverses que fan possible aquestes festes.

El treball suau de la línia de la il·lustració genera una forta semblança amb la tipografia arrodonida seleccionada i això permet una convivència natural entre la il·lustració i la tipografia.

Per finalitzar, els colors del cartell representen la calidesa de les festes, l’agradable temperatura mediterrània de la ciutat, etc. Aquests parteixen dels colors originals de la figura del Lleó acompanyats d’un camp de colors de fons, un color beix o safari, que reforcen aquesta calidesa intrínseca en un cartell emblema de festes i alegries.

 

square_img
10/08/2020

El Pot Petit actuarà a Tarragona el dia de Santa Tecla

Una altra de les propostes musicals de Santa Tecla, Stay Homas, ja ha exhaurit les seves entrades

Vegeu-ne més
square_img
29/07/2020

Octavi Torné 'Octavius' dissenya la imatge gràfica de la Santa Tecla 2020, centrada en les matinades

Manel, Stay Homas i Miguel Poveda, els grans concerts

Vegeu-ne més
square_img
28/07/2020

L'alcalde s'adreça a les entitats del Seguici per tal de fer una festa "consensuada i unitària"

S’obre per a les entitats un període de recollida de propostes viables en el context actual

Vegeu-ne més
square_img
13/07/2020

Aquest dimarts reobre la Casa de la Festa

Les bèsties, gegants i elements del Seguici podran atendre fins a vint persones en una visita de vint minuts

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!