El Pregó, l'Arrencada dels Gegants i la Baixada del Seguici, protagonistes d'aquest dimecres

Santa Tecla Tarragona

El cantant Raphael actuarà a l’Auditori del Camp de Mart

21/09/2011

Aquest dimecres dia 21 de setembre tindrà lloc el tradicional Pregó de Santa Tecla a càrrec de poeta i traductora tarragonina Montserrat Abelló (1918), una de les veus més prestigioses de la literatura catalana, Creu de Sant Jordi (1998), Premi d’Honorde les Lletres Catalanes i Premi Nacional de Cultura (2008). La seva trajectòria professional està marcada per lestraduccions de poetes anglosaxones com Sylvia Plath. També ha traduït a l’anglès textos de Salvador Espriu i de Mercè Rodoreda, entre d’altres, amb els quals ha contribuït decisivament a difondre la literatura catalana a l’estranger.

L’acte s’iniciarà amb el veredicte i lliurament del Premi El Balcó, convocat per Òmnium Cultural del Tarragonès. En aquest acte, la llengua dels signes aproparà la festa a la comunitat sorda.

L’acte tindrà lloc al saló de plenaris de l’Ajuntament de Tarragona a les sis de la tarda i serà retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

A les 19.30 h, des de la plaça de la Font i després dels tres coets d’avís tradicionals, l'Arrencada dels Gegants: els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells de la ciutat o del Cós del Bou, nano el Caleto del Cós del Bou, Gegants Vells i Nous i Nanos del c. de la Merceria, Gegants Vells i Nous i Nanos de Torreforta, Gegants, Nanos i Bruixa del barri del Port, Nanos del Club Maginet, Nanos de l’Associació de Veïns Verge del Carme, Nanos de la Garrotada, Gegants del Serrallo, Gegants del Casc Antic, Gegants i Nanos del Col·legi del Sagrat Cor, Gegants i Nanos del Col·legi Sant Domènec, Gegants del Miracle, Nanos de la Unió de Sant Pere i Sant Pau, Gegants de la pl. Sant Miquel, gegant Bartolo de l’Esplai Sant Fructuós, el nano Guillem de la Guàrdia Urbana, els Gegants del passeig Torroja, la geganta Cristineta i el nano escolà Magí de l’Associació de Veïns Maria Cristina i voltants, Gegants Espineta i Cargolí i els capgrossos la Nineta i l’Ivori del Club dels Tarraconins, grallers, timbalers, i les bandes de música. 

Els gegants recorreran la plaça de la Font, el carrer Portalet, la Rambla Vella, el carrer Comte de Rius, la Rambla Nova (coca central), el carrer Sant Agustí, el carrer Portalet per acabar de nou a la plaça de la Font. 

A partir de mitjanit al Pla de la Seu, el protagonisme el prendran les bèsties els gegants i tots els tarragonins i tarragonines que participen any rere any de la Baixada de l’Àliga, els Gegants Vells, el Lleó, la Mulassa, els Gegants Moros, i de les bandes. Bèsties i gegants són portats aquesta nit per tots els qui, amb el consell i l’assistència dels seus portadors titulars, ho desitgin. Quan les bèsties i els gegants entrin a la plaça del Rei, l’Orquestra Mitjanit els obsequiarà amb la tanda d’Amparitos que marca el costum.

El toc musical de la nit el posarà el mític cantant Raphael. A punt de complir cinquanta anys de carrera musical i de gairebé trenta discos editats, la gira mundial del seu darrer treball, Te llevo en el corazón, arriba demà a l’Auditori del Camp de Mart a les 21.30 h. Raphael ha actuat als grans teatres i auditoris del món, i encara conserva el seu caràcter difícil de definir. Després de més de 30 de no fer-ho, torna a cantar al Camp de Mart.

Les entrades, amb un preu de 40 €, es poden adquirir a les taquilles del Teatre Metropol i les 24 h a Servicaixa.

square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2019

La segona edició del Mercat de Nit tanca amb més de 18.000 degustacions servides

L'èxit de públic de la segona edició consolida la cita gastronòmica de l’edifici modernista dins del calendari d’actes del programa de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!