Es presenta 'A cel obert', la primera proposta d'El Batec del Temps

Santa Tecla Tarragona

Aquesta obra és la intervenció artística que Pep Escoda ha fet al Fòrum de la Colònia

17/09/2014

El proper divendres dia 19 de setembre, a les 20.30 h, en el marc de les Festes de Santa Tecla, es presenta l’obra audiovisual que Pep Escoda ha fet al voltant del Fòrum de la Colònia. Aquesta intervenció del fotògraf és, precisament, la primera acció d’un nou projecte 3.0 engegat enguany per les àrees de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, El Batec del Temps, que té l’objectiu d’unir patrimoni i art utilitzant com a mitjà i context principals el web i l’entorn dels dispositius mòbils.

La intervenció al Fòrum, que es presentarà al mateix recinte i que es titula A cel obert, inclou vídeo, fotografia, text i acció. Aquest recinte històric es va obrir al públic l’any 1968, uns quants anys després que Serra Vilaró hi dirigís les excavacions arqueològiques, i conté múltiples elements interessants de Tàrraco: detalls escultòrics, arquitectònics i urbanístics que ens permeten conèixer millor la idiosincràsia d’aquest centre de trobada social i polític tan important de la ciutat i igualment les pràctiques del moment. Malgrat que actualment té unes indicacions actualitzades per als visitants, el recinte conserva en el seu interior la retolació de l’any 1968 i Pep Escoda, prenent com a punt de partida aquest detall, ha treballat en la configuració d’un audiovisual que reconstrueix alguns dels rètols perduts. El recorregut que hi ha articulat sobreposa passat i present, realitat i ficció, i no només remet a Tàrraco, sinó que estableix ponts entre aquesta, l’època franquista i la història més immediata.

Per realitzar aquest treball, Pep Escoda ha comptat amb dues persones del seu equip: Marta Richardson, assistent de fotògraf, i Abelardo Castellet, a la postproducció fotogràfica. Amb la finalitat d’aprofitar tots els recursos que el web proporciona, el vídeo A cel obert es complementa amb 8 galeries diferents d’imatges relacionades amb l’obra: tota la sèrie d’imatges i textos publicats a Instagram des de l’abril (a @elbatecdeltemps); díptics de l’estatuari provinent del Fòrum i que es conserva al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona; díptics que contrasten imatges antigues i de l’actualitat del mateix recinte i des del mateix punt de vista, i elements del Fòrum que protagonitzen l’audiovisual i que el conformen narrativament.

El web http://elbatecdeltemps.tarragona.cat s’inaugurarà aquest mateix dia i integrarà totes les fases del projecte, tant les que han desenvolupat els fotògrafs com les interaccions ciutadanes prèvies i posteriors. D’altra banda, també a partir de divendres, els recintes disposaran de codis QR que remetran a la pàgina web i, més concretament, al vídeo resultant, de manera que els visitants, a través dels seus dispositius, podran veure l’obra en el mateix context en què ha estat realitzada.

Finalment, a l’octubre es presentarà la segona de les intervencions inclosa en aquest projecte, que es titula De pel·lícula i que el mateix Pep Escoda ha dissenyat al voltant del Circ romà.

Foto de Pep Escoda.

square_img
02/07/2020

L'actriu tarragonina Agnès Busquets serà la pregonera de les festes de Santa Tecla 2020

L'acte tornarà a tenir lloc al balcó del Palau Municipal, tot i que adaptat a les mesures de seguretat a causa de la COVID-19

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!