Èxit rotund en participació ciutadana en la Santa Tecla d'enguany

Santa Tecla Tarragona

Durant els dies principals de la Festa, prop de 30.000 persones van sortir al carrer

26/09/2011

La tinenta d’alcalde de Festes, Carme Crespo, ha valorat aquest dilluns en roda de premsa “d’èxit rotund” les Festes de Santa Tecla 2011. Ho ha fet durant la roda de premsa de balanç, on ha destacat “la important participació activa de tota la ciutadania i la alta implicació de les entitats, peces claus sens dubte de l’èxit històric de participació d’aquestes festes”.

S’estima que els dies principals de la Festa (22 i 23) van sortir al carrer al voltant de 30.000 persones. Crespo ha valorat “el civisme i convivència mostrades pel ciutadans durant tots els dies de Santa Tecla”, especialment durant els actes més multitudinaris com la Baixada de l’Àliga, els Gegants Vells, els Gegants Moros, la Mulassa i el Lleó del dia 21; el Cercavila del dia 22 o la Professó de la diada de Santa Tecla, van transcórrer amb plena normalitat i convivència. El programa s’ha desenvolupat amb normalitat i sense haver de destacar cap alteració significativa.

Consolidació de nous actes

La ciutat ha donat molt bona acollida a les noves propostes que oferia aquesta Santa Tecla 2011. Així, s’han consolidat actes adreçats als més menuts i a la família com La Baixadeta, el Correfoc Petit i el Ball de Gralles Petit.

Diades castelleres històriques

Les diades castelleres de Santa Tecla d’enguany passaran a la història. La del primer diumenge de Festes (18 de setembre) va ser una diada de castells de gamma extra on van destacar els Castellers de Vilafranca i la seva torre de 8 sense folre, la tercera que descarreguen a la seva història i la primera que fan fora de Vilafranca.

La diada del 23 va ser sens dubte la millor diada castellera de Santa Tecla que s’ha vist mai. Les quatre colles de la ciutat van oferir un bon programa de màxims, destacant la gamma extra amb el 5 de 9 amb folre carregat en primera ronda per part de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la “tripleta màgica” dels Xiquets de Tarragona descarregant el 5 de 8, el 4 de 9 amb folre, i el 3 de 9 amb folre. Són les millors actuacions de la història de la dues colles.

Web 

El web de les Festes ha rebut durant l’edició d’enguany un nombre històric de visites. Durant el període de l’1 al 25 de setembre han estat 75.307 (un 16,65% més que el mateix període de l’any passat).

Cal destacar que durant el dia de Santa Tecla, el web va rebre 7.136 visites, la xifra de visites en un dia més alta rebuda mai per un web municipal.

Xarxes socials

En el segon any de presència de les Festes de Santa Tecla a les xarxes socials s’ha fet una aposta decidida per a aquestes eines, entenent-les com a espai d’informació i d’intercanvi. S’han ofert missatges diferenciats, utilitzant Facebook per informar de les activitats amb caràcter previ i Twitter com a espai per cobrir en directe els actes més destacats. Tot i que ara per ara es fa complicat avaluar la repercussió real dels perfils de Facebook i Twitter impulsats des de l’Ajuntament per la manca d’eines precises, el balanç és molt positiu.

  • Nombre de seguidors al Facebook de Santa Tecla: 1.807
  • Nombre de seguidors al Twitter de Santa Tecla: 881


Marxandatge

El marxandatge de les festes ha tingut una gran acollida, exhaurint-se les 1.700 bosses i les 6.100 samarretes.

 

square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2019

La segona edició del Mercat de Nit tanca amb més de 18.000 degustacions servides

L'èxit de públic de la segona edició consolida la cita gastronòmica de l’edifici modernista dins del calendari d’actes del programa de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!