Franca Masu pronunciarà el pregó de les Festes

Santa Tecla Tarragona

Aquesta tarda, divendres 21 de setembre, a les 18 h la cantant algueresa Franca Masu pronunciarà el Pregó de Santa Tecla 2012 en un acte obert al Saló de Plenaris de l’Ajuntament.

21/09/2012

Breu ressenya de la Pregonera

Franca Masu, cantant algueresa nascuda el 23 de maig de 1962. Filla d’un reconegut pintor sard, Manlio Masu, i d’una professora de literatura, Franca Masu és l’exponent més internacional de la llengua i la cultura ancestrals catalanes vigents a l’Alguer.

De formació autodidacta, el seu debut va ser com a cantant d’estàndards de jazz amb una banda estable des del 1990 fins al 1996. Va ser al 1998, en un concert de Maria del Mar Bonet a la seva ciutat quan va descobrir la sonoritat del català i va decidir aprendre català i cantar en el seu dialecte alguerès.

El 2000 va publicar el seu primer disc, El meu viatge, que va presentar al Mercat de Música Viva de Vic en el seu primer concert en català fora de l’Alguer. Des de llavors, ha publicat 4 treballs més que ha presentat per tot el territori català. A més dels seus orígens en el jazz i de la seva eminent mediterraneïtat sonora, entre les seves preferències musicals, mostra especial predilecció pel fado, a més d’aproximacions al tango argentí.

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!