La Casa de la Festa presenta un pla de millora integral

Santa Tecla Tarragona

La conselleria de Festes compta amb el suport de Repsol i la implicació de les entitats de la ciutat

26/03/2015

La Casa de la Festa és l’equipament de referència a la ciutat de la Festa Major de Tarragona i els seus principals elements que la fan tan característica i única. Per aquest motiu, l’any 2008 es va inaugurar i va acollir, des d’aleshores, les prinicpals bèsties, gegants i nanos i referents dels altres elements del seguici com són els balls o les colles castelleres.

Avui en dia cal fer un replantejament i per això és presenta un pla de millores integral, que amb el suport de Repsol i la implicació de les entitats de la ciutat, l’àrea de Festes impulsa i engega per tal de resoldre de forma definitiva algunes mancances i problemes que presenta aquest espai i el seu contingut.

De forma imminent es resoldran els problemes de seguretat per accedir a la teulada per tal de poder dur a terme una neteja periòdica d’aquesta part de l’edifici per tal que no presenti de nou cap tipus de filtració i també l’arranjament de les canonades de desguàs dels lavabos de la planta baixa, que generen problemes d’humitats. A la teulada cal una intervenció complexa, ja que s’instal·laran escales per tal de poder accedir a les diferents parts de la coberta, tanques de protecció i una “línia de vida” per la màxima seguretat del personal que realitzi les tasques.

D’altra banda, el llistat de millores que es presenten avui també comporten la vinculació de Repsol, vinculació que arrenca l’any 2009, quan va finançar la segona fase d’aquesta Casa de la Festa, consistent en la millora i modernització del discurs expositiu de la instal·lació, tot possibilitant que el públic gaudís de les sensacions que cada setembre inunden la Festa Major. En les darreres temporades, la companyia també ha assumit el cost del personal que s’encarrega d’obrir i fer la visita a aquest equipament cultural i ara, seguint amb el seu compromís, presenta un conjunt de millores pel que fa als següents aspectes de caràcter museístic:

 

 • - arranjament de les vitrines que contenen elements dels diferents balls
 • - equipament de la sala audiovisual amb un equip de so complert i mobles (taules i cadires per a facilitar la realització d’actes i esdeveniments de les entitats i de la ciutat)
 • - retolació dels perpetuadors de la festa que manquen (2011-2014)
 • - senyalització del text per a la musealització del Griu
 • - revisar i actualitzar textos (exemple: colles castelleres)

Així com també aspectes de caràcter visual, de petits arranjaments d’obra:

 • - Reparació i pintura de les parets malmeses
 • - Revisió, reparació i rectificació de textos murals
 • - Agençament i instal·lacions a les vitrines
 • - Col·locació dels elements a les vitrines, fabricació de suports adients
 • - Construcció de suport per al magatzem de cadires i taules
 • - Coordinació amb entitats i proveïdors
 • - Petits materials de fusteria i ferreteria

 

I en aquest sentit, avui també s’ha anunciat, des de l’empresa Imaginautes Serveis Culturals, que és qui gestiona el monitoratge i els horaris del museu, l’obertura d’un dia més a la setmana, concretament els dijous al matí. I és que les dades parlen per sí soles, ja que el nombre total de visitants aquest 2014 va ser de 19.205, 8.000 més que el 2013.

Tal com s’exposa en el seu balanç, el nombre de visitants ha estat molt elevat i s’ha mantingut durant tot l’any, no només en els mesos més propers a la festa major i les visites guiades concertades per a escolars i gent gran ha estat també un gran reclam, així mateix un 15% del total han estat visitants de fora la ciutat

Per tot plegat es proposa l’obertura d’un dia més, a dijous al matí; fins ara s’obria de divendres a diumenge, per tal de possibilitar la visita de més grups en horari escolar i se seguirà treballant per a la difusió del museu amb la informació i consergeria a l’entrada; visites guiades, consergeria específica durant les festes i actes a la pròpia Casa i tallers relacionats amb les visites escolars.

square_img
20/09/2021

Comunicat de l'Ajuntament de Tarragona sobre els bars de la plaça de la Font

Es permet que els establiments de la plaça puguin subministrar begudes i menjar a l'interior dels locals al públic assistent, amb invitació, a les activitats

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2021

Ricomà: “si som exigents amb els altres, hem de ser exemplars amb nosaltres mateixos”

L'alcalde de Tarragona ha expressat que “una interpretació poc solidària amb la ciutat no pot enfosquir la bona feina de tantes persones i entitats”

Vegeu-ne més
square_img
19/09/2021

Èxit de la primera jornada de pàdel surf "Onades Inclusives" aquest dissabte

Set entitats tarragonines del món de la diversitat funcional van col·laborar amb la iniciativa de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
19/09/2021

Torna la Peonada Popular de Santa Tecla amb un total de 500 participants

La tradicional cursa ha tornat a la festa major de Tarragona, encara amb algunes restriccions, després que l'any 2020 s'hagués de suspendre per la pandèmia

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!