La Comissió Assessora sobre el Seguici Popular renova part dels membres

Santa Tecla Tarragona

Rosa Llorach, Alfred Fort, Francesc Sans i Rafael López Monné en són els nous components

17/04/2015

La Comissió Assessora sobre el Seguici Popular va aprovar renovar part dels seus membres que són assessors externs i incloure’n de nous, fet que es va fer explícit en les darreres reunions de l’any 2014 i es va fer factible en les de febrer i març d’enguany, amb la proposta de noms en concret i aprovació per part de la resta de membres de la Comissió.

D’una banda, han deixat l’Assessora Dídac Bertran, Josep Bargalló i Josep Barberà; així com la baixa –per defunció- de Jaume Guasch, plaça que quedava vacant. I d’altra banda, els nous membres de la Comissió Assessora són:

- Rosa Llorach, presidenta de l’Esbart Tecla i Perpetuadora de les Festes l’any 1999.
- Alfred Fort, gestor cultural de l’Ajuntament als anys vuitanta i un dels promotors de la festa i el Seguici tal com es coneixen avui. 
- Francesc Sans, que ha acompanyat com a músic al Ball de Valencians des dels seus inicis. Mestre de Sac de Gemecs en diverses escoles de música tradicional.
- Rafael López Monné, fotògraf i geògraf, ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals.

En aquest darrer any i mig, des del gener de 2014, s’han celebrat 8 reunions ordinàries de la Comissió i 7 més de treball per temes relacionats amb la incorporació del Griu o la revisió del Protocol. Per aquest motiu, la tinent d’alcalde de Festes, Begoña Floria, ha agraït “la feina feta per tots els membres de la Comissió, de forma totalment desinteressada, per tal de millorar en molts aspectes de la festa de la nostra ciutat, i així mateix fer constar l’agraïment als anteriors membres per la seva tasca duta a terme fins ara”.

L’Assessora la formen 24 persones que són el/la tinent d’alcalde corresponent, tres tècnics municipals, un representant de cada grup municipal, 5 representants de cada tipologia del Seguici (imatgeria, música...) i 7 asessors externs, com a experts coneixedors de la festa de la ciutat.

square_img
18/09/2021

Continua la XVIII Marató de Donació de Sang de Santa Tecla

S'allargarà fins a les 21 h d'avui al recinte Firal del Palau de Congressos.

Vegeu-ne més
square_img
17/09/2021

La plaça de la Font es prepara per acollir el retorn del Seguici

Seguint la línia encetada al 2019, ciutadania escollida per sorteig i representants del Consell Municipal d'Infants podran seguir des d'un balcó de l'Ajuntament les Tandes de Lluïment

Vegeu-ne més
square_img
16/09/2021

El Komando Nits Q sortirà al carrer les principals nits de Santa Tecla

Els dies 20 i 22 de setembre aquest grup d'agents de salut tornarà a conscienciar el jovent dels riscos associats als consums de drogues i les conductes sexistes

Vegeu-ne més
square_img
15/09/2021

Antoni Arola il·lumina Tarragona amb una instal·lació artística que commemora els 700 anys de Santa Tecla

La Llum de Santa tecla es podrà veure per diversos indrets de la ciutat del 15 al 18 de setembre a partir de les 21 h

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!