La Crida dóna el tret de sortida oficial a les Festes

Santa Tecla Tarragona

Sergio Dalma presenta el disc 'Vía Dalma' a la Tarraco Arena Plaça

15/09/2011

 “Visca Santa Tecla!”. És el crit que tot Tarragona espera any rere any i que significa que les Festes de Santa Tecla ja són aquí. La tradicional Crida dóna, un cop més, el tret de sortida a les Festes i la viurem aquest divendres dia 16 de setembre a partir de les 19 h. La tinenta d’alcalde de Festes, Carme Crespo, serà l’encarregada d’introduir la Crida que realitzarà l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, tal com mana la tradició. Tot seguit, es realitzarà el toc d’obertura de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal que donarà pas a l’acte de nomenament i homenatge del Perpetuador i els Teclers.

El Perpetuador de les festes d’enguany és Mariano Borrero, conegut com Gordito, un casteller genuïnament tarragoní i patriarca d’una de les famílies amb més tradició castellera de Tarragona. Tot i que va començar a fer castells amb sis anys a la Colla Nova dels Xiquets de Sant Magí, la seva colla castellera sempre ha estat els Xiquets de Tarragona, on ha estat enxaneta, casteller de tronc, pilaner, cap de colla i, en l’actualitat, casteller social.

Per la seva banda, els Teclers homenatjats enguany són: María José Gómez Soler, Núria Ferrer Piñol i Beatriu Tomás Farnós, 25 anys com a membres de la Banda; Antònia Cantos Franqueza, Francisca Cantos Franqueza, Antonio Caparrós Garcia, Jaume Ollé Trilles, Fernando Rodríguez Cordero i Ferran Ventura Valiente, 25 anys ininterromputs sortint amb el Drac; Alberto Medina Rodríguez, Isidro R. Porras Rogel, Gregori Luengo Massoni, Antonio Calvo Mora, Josep Fèlix Ballesteros Casanova, Xavier Salvadó Vives, Neus Pàmies Musté, Xavier Sastre Conesa, Maite Solé Clavero, Virginia Dattoli Prieto, Rafael Pallero González i Juan Porras Rogel, per la seva dilatada dedicació als Nanos Vells; Dolores Labrador Moreno i Juan Carlos Ferré Sancho, per la tasca desenvolupada al Ball de Bastons de Tarragona; Jordi Pous Badia, Anna Maria Pascual Ferré, Pilar Llorach Rius, María Begoña Fernández Alonso i María Carmen Fernández Alonso, tots ells 25 anys ballant diferents balls de festa major de l’Esbart Santa Tecla.

S’obsequiarà als assistents amb la postal número 22, dedicada enguany als Gegants Moros, amb motiu del seu 160è aniversari.

Des del mateix balcó de l’Ajuntament, a les 19.30 h, es durà a terme el Toc de Crida i la Tronada, a càrrec de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que anuncia protocol·làriament l’inici de Santa Tecla. Tot seguit, l’alcalde crida el “Visca Santa Tecla!” a tota la ciutat.

Finalment, el Perpetuador i l’alcalde calaran foc a la metxa que des del balcó encendrà els Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Zaragozana, amb els “Visca Santa Tecla!” que inunden la plaça.

Sergio Dalma, primer gran concert de les festes

Després de la tradicional Crida i Tronada de les festes, el mateix divendres 16 de setembre arriba la primera gran cita musical de Santa Tecla. El sabadellenc Sergio Dalma s’instal·la a la Tarraco Arena Plaça on a partir de les 22 h presentarà el disc Via Dalma, una interessant incursió en les melodies més clàssiques de la música italiana. Cançons emblemàtiques d’Umberto Tozzi, Riccardo Cocciante o Toto Cotugno són modelades per la veu i l’estil de Sergio Dalma, un autèntic referent de la música melòdica. La Tarraco Arena Plaça obrirà les portes a les 20.30 hores.

L’oferta musical de divendres 16 de setembre es completa amb el 8è Festival Art-e d’Arts Visuals i Música Avançada, que tindrà lloc als jardins del Camp de Mart a partir de les 23 h; l’Espai Barraques, que s’instal·larà un any més al passeig de les Palmeres i que obrirà portes també a les 23 h; i les revetlles de Colles de la plaça del Rei i el carrer Cós del Bou, a les 24 h i a les 0.30 h, respectivament.

square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2019

La segona edició del Mercat de Nit tanca amb més de 18.000 degustacions servides

L'èxit de públic de la segona edició consolida la cita gastronòmica de l’edifici modernista dins del calendari d’actes del programa de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!