La Santa Tecla dels tarragonins tanca 11 dies de festa i civisme

Santa Tecla Tarragona

Tarragona ha demostrat que és fan absoluta de Santa Tecla a través de les xarxes socials

25/09/2014

Un any més Santa Tecla l’han fet els tarragonins i les tarragonines. Santa Tecla 2014 tanca 11 dies de festa amb una resposta massiva per part de la ciutadania que ha seguit tots i cadascun dels actes programats, arribant al seu punt àlgid a partir del dia 20, coincidint amb el cap de setmana i la Cercavila Petita. I no només s’han bolcat a la part més tradicional i popular, sinó també als concerts, espectacles i fins i tot a la part solidària i cívica de la festa.

Respecte als espectacles, destacar l’èxit rotund de totes les actuacions de Dames i Vells que amb el seu 500 Dames i Vells. Una qüestió d’edats (pel cul) amb totes les entrades exhaurides abans del seu inici. Amb aquesta celebració dels 500 anys es posa en valor la importància que donen els tarragonins a la part més tradicional, amb resposta igual de contundent al carrer. De fet, la Santa Tecla Petita en tots els formats: Entradeta, Baixadeta, Seguici Petit i Correfoc Petit, ha reunit milers de nens i nenes de la ciutat. Evidentment no cal obviar l’èxit aclaparador de la nit de la Baixada de l’Àliga, la Cercavila i fins i tot la Professó, tot i les inclemències de la pluja.

Pel que fa a la música la festa ja va arrencar amb èxit amb els concerts de Malú i Sílvia Pérez Cruz i Raul Fernández Refree, omplint la TAP i l’auditori del Camp de Mart respectivament. Després va ser el torn de Txarango i Els Pets, que van reunir prop de 10.000 teclers i tecleres en els seus concerts fent botar tota la Plaça de la Font, un dels escenaris protagonistes del dia a dia de la festa.

La cituat més solidària
La solidaritat destaca a la festa. Per una banda el projecte ja veterà de la Festa per a tothom; que pretén contribuir a una visualització més destacada del fet de la discapacitat com a dimensió humana i social amb la col·laboració de Dow Chemical. Així mateix, la Marató de Donació de Sang, que enguany arribava al seu 10è aniversari i va aconseguir 1.100 donacions en un sol dia, èxit aclaparador fins i tot pels mateixos organitzadors, que any rere any no es volen perdre la cita.

I com a novetat i enguany amb la col·laboració dels Nanos Nous, va ser la visita als Hospitals, seguint la idea de Santa Tecla a les escoles; aquests elements tan característics van omplir els tres centres sanitaris de la ciutat de somriures i alegries, des dels més petits, als més grans i com no, també amb els treballadors i treballadores.

Servei extraordinari de neteja
Tal i com va anunciar l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en roda de premsa, l’Ajuntament ha posat en marxa enguany la campanya més important que s’ha fet mai en civisme. I és que durant aquests onze dies de festa s’han invertit 60.000 euros en el reforç de la neteja, els serveis de seguretat i també instal·lat més lavabos públics i urinaris que mai.

 • Urinaris: 37 cabines i 18 mòduls. 109 lavabos públics en 19 punts diferents
 • Personal: 220 operaris que es tradueix en 1.625,20 hores de neteja

Pel que fa a la quantitat de residus recollits durant les festes aproximadament compten uns 3.870 kg. Es tracta de residus de les places i zones on hi havia actes, com la Pl. Font, Pg. Palmeres, Pl. Rei, Via de l'Imperi, Camp de Mart, etc.

Així mateix, ha estat un any destacat pel que fa al civisme, gràcies al projecte de NitsQ que ha treballat a peu de carrer amb els nois i noies que gaudien dels actes nocturns, demanant-los respecte amb el soroll i la neteja, així com amb el consum d’alcohol responsable i en especial interés amb els menors.

Diades castelleres
Aquest 2014 hem viscut, probablement, la millor Santa Tecla castellera de la història. En la diada del primer diumenge de festes es van veure fins a 10 castells de gamma extra per part de les quatre colles participants. Van sobresortir, per exemple, el 3 de 9 amb folre i l’agulla dels Castellers de Vilafranca, el 4 de 9 amb folre i l’agulla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el 5 de 9 amb folre de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i el 2 de 9 amb folre i manilles carregat dels Xiquets de Tarragona. Pel que fa a la diada de Santa Tecla, les quatre colles locals van portar a plaça els seus millors castells.

La plaça de la Font va veure novament castells de gamma extra per part de la Colla Jove, una tripleta dels Xiquets de Tarragona, un 3 de 8 carregat pels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i castells de gamma alta de set dels Xiquets del Serrallo. Per últim, la diada castellera de la Mercè va mantenir la categoria de nou pisos estrenada l’any passat i la baixada dels pilars va tornar a congregar milers de persones al llarg del recorregut.

Tarragona és fan de Santa Tecla
Un any més Santa Tecla ha tingut un gran ressò a través d’Internet i xarxes socials. Les dades més destacables han estat la consulta diària de mitjana de 4.471 visites a l’APP de l’Agenda Cultural i més de 3.000 imatges pujades a Instagram. Les dades són:

Twitter
El perfil @SantaTeclaTGN té actualment 5.087 seguidors (el 25/08, abans de la presentació del programa, el perfil tenia 4.100 seguidors).
Els tuits realitzats en els últims 28 dies han generat:

 • 550.000 impressions (persones que han llegit els tuits en el seu ‘timeline’)
 • 2.722 clics en els enllaços compartits
 • 2.195 Retweets
 • 1.161 Favorits

Facebook
La pàgina Santa Tecla Tarragona té actualment 9.623 seguidors (el 25/08, abans de la presentació del programa, la pàgina tenia 7.153 seguidors. I el 25/09/2013, després de l’anterior edició de Santa Tecla, la pàgina tenia 6.724 seguidors).
Les publicacions realitzades en els últims 28 dies han generat:

 • 11.144 Interaccions (suma dels ‘M’agrada’, comentaris i comparticions
 • 1.884 Clics en els enllaços compartits
 • Les publicacions han arribat a 216.300 persones

L’etiqueta #FandeSantaTecla
A Instagram:

 • 3.388 etiquetades
 • 353 selfies que entren al concurs fotogràfic

A Twitter:

 • 897 tuits
 • 1.700 retuits
 • 1.140.000 d’abast

Storify ‘Som fans de TGN’: 1.004 visites

Blog T/Cultura: 2.700 visites als articles teclers

Web www.santatecla.tarragona.cat
Del 27 d’agost (roda de premsa) al 24 de setembre: 64.774 usuaris i 105.853 visites. Hi va haver una punta molt forta el dia 22, amb 12.756 visites, dia que vam publicar la nota sobre els canvis previstos per la pluja, la qual cosa indica que molta gent se’n va informar a través del web.

App Agenda Cultural

 • Total instal·lacions: 18.749
 • Noves descàrregues amb motiu de Santa Tecla: 4.229
 • Mitjana de consultes per dia: 4.471

Trending topic

“Visca Santa Tecla” va ser tendència a Espanya el dia 23 durant 10 min: hi van contribuir 112 comptes i 146 tuits, que van tenir un abast de 54.373 persones.

square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2019

La segona edició del Mercat de Nit tanca amb més de 18.000 degustacions servides

L'èxit de públic de la segona edició consolida la cita gastronòmica de l’edifici modernista dins del calendari d’actes del programa de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!