Lliurament del distintiu de qualitat "Q de Festa!" a les Festes de Santa Tecla

Santa Tecla Tarragona

Tarragona és la primera ciutat catalana en obtenir aquest distintiu.

02/12/2014

Demà dimecres, 3 de desembre a les 5 de la tarda, la Casa de la Festa acollirà l’acte de lliurament del segell Q de Festa a les festes de Santa Tecla. L’entrega la realitzarà el Subdirector General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública, Joan Colom als tinents d’alcalde de Salut, Javier Villamayor i Cultura i Festes, Begoña Floria. L’acte comptarà amb la presència de membres del Komando NitsQ.

Tarragona és la primera ciutat catalana en obtenir el distintiu de qualitat “Q de festa!” per les seves festes de Santa Tecla. L’obtenció del segell ha suposat el treball conjunt de molts agents, entitats, empresaris, etc. implicats en l’oci nocturn de la ciutat per aconseguir un entorn saludable i reduir i prevenir conductes de risc. Les festes de Santa Tecla 2014 han incorporat un seguit de propostes i millores per tal d’adherir-se als criteris del projecte, una iniciativa impulsada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
Entre d’altres accions, representants de 26 entitats que van instal·lar barres al carrer i organitzaven actes van rebre una formació abans de festes per fer una dispensació responsable, comprovant l’edat dels joves abans de fer la venda d’alcohol. A més, disposaven de cartells que advertien sobre la protecció als menors quant a la venda d’alcohol. Aquella nit es van repartir un total de 2246 fulletons informatius. El grup Komando NitsQ va estar al carrer la nit del 22 al 23 informant sobre com gaudir de l’oci nocturn amb responsabilitat. El grup va repartir un total de 1796 materials informatius, entre d'altres: 240 kits dels plaers, 225 fulletons informatius sobre substàncies, 115 flyers sobre el càlcul de UBE’s: Unitat de Beguda Estàndar, que serveix per no passar-se i calcular el que has begut i si pots conduir o no. També l’equip de Som.nit de Creu Roja va instal·lar un estand al Camp de Mart amb informació sobre substàncies, alcoholímetres (per calcular el nivell d’alcohol en aire aspirat), i informació sobre els horaris dels autobusos nocturns. Som.nit va repartir 450 fulletons informatius. Es van realitzar 53 intervencions informatives també protagonitzades pels més joves (de 14 a 16 anys). A més, les fonts d’aigua estaven senyalitzades en els llocs on hi havia concerts i revetlles.
El projecte NitsQ s’inicia el 2008, el consistori i els agents involucrats en l'oci nocturn sumen esforços perquè aquests contexts d'oci, siguin entorns més saludables i segurs per a tothom. Des d’aleshores s'ha treballat de forma continuada, amb la participació cada vegada més amplia de la comunitat, i 12 locals de la ciutat ja disposen del distintiu de qualitat. Per la tasca feta s'han obtingut diversos reconeixements, que han culminat enguany amb el primer premi de bones pràctiques en prevenció comunitària atorgat per Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Plan Nacional sobre Drogues i el reconeixement del Grup Pompidou, del Consell d'Europa a la tasca del grup Komando Nits Q, pel seu treball innovador en prevenció de riscos i la implicació del jovent.

square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El retorn del Seguici Popular i de les colles castelleres, les cites per excel·lència de la vigília i el dia de Santa Tecla

L'acció castellera d'aquest dijous a la plaça de la Font aplicarà per primer cop el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Alcalde Ricomà: "Tarragona té la sort de ser la ciutat de grans artistes com ho és l’Àngel Òdena i nosaltres tenim la sort de poder gaudir del seu talent”

L'acte del Pregó i el Premi El Balcó, trets de sortida dels dies forts de les Festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!