Madrid acull l'exposició fotogràfica "Santa Tecla, 5 visions: La festa als ulls"

Santa Tecla Tarragona

La mostra es pot veure al Centre Cultural Blanquerna de Madrid fins al 8 de gener

26/10/2011

Per primera vegada una exposició fotogràfica sobre les Festes de Santa Tecla viatja fora de la nostra Ciutat. Des d’aquest dilluns 24 d’octubre fins el proper 8 de gener, el Centre Cultural Blanquerna de Madrid, ubicat al cèntric carrer Alcalá, acull la mostra "Santa Tecla, 5 visions: La festa als ulls".

L’exposició és el resultat de la selecció de diferents persones amb cinc punts de vista de diferents països i cultures, amb un fet comú que les uneix, la fotografia. Totes elles han participat com a espectadores testimonials a la “Festa dels ulls”, a les festes de Santa Tecla en anys anteriors.

Comissariat pel fotògraf Pep Escoda i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, el projecte es va iniciar l’any 2005 fruit d’un diàleg amb el fotògraf italià Santo Eduardo Di Miceli; que aquest mateix any va ser convidat a Tarragona i el 2006 es va inaugurar la primera mostra de "Santa Tecla als ulls" a partir de les imatges captades per aquest fotògraf italià durant les Festa Major de la nostra ciutat.

L’aventura va continuar els següents anys amb la participació de Tania Marcadella (Viena), Sergio & Ximena (Madrid), Guadalupe Fernández (Argentina) i Michael Kolchesky (Israel), tots ells fotògrafs de fora atrets per retratar les nostres festes de Santa Tecla. Després de la cinquena edició, el passat 2010 es va publicar el llibre Santa Tecla, 5 visions, amb mirades diferenciades unes de les altres. I fruit d’aquest llibre neix aquesta mostra de fotografies que ara viatja a Madrid.

Els autors

Una cosa tenen en comú tots els professionals que han participat de l'experiència. Santa Tecla i Tarragona els ha enganxat i molts repeteixen sempre que poden. L'italià Santo Eduardo di Miceli, va ser el primer que -convidat per Pep Escoda- va sumar-se a l'aventura de retratar una festa, llavors, desconeguda per ell. Di Miceli es va centrar en Santa Tecla, el poble i la festa. Era l'any 2005. 

El relleu el va prendre Tania Marcadella, nascuda al nord d'Itàlia però resident a Viena, que va decidir explicar la celebració tarragonina només a través de les mans tot impregnant-se entre la gent que participava de la festa.

Guadalupe Fernández, la tercera fotògrafa participant, va quedar encisada pel foc, un dels elements tradicionals i protagonista en molts dels actes. Fernández va néixer a Mar de Plata, l'Argentina, però va quedar tan enamorada de la cultura mediterrània que ja fa dos anys que viu i treballa a Barcelona.

L'any 2008 va ser el torn dels madrilenys Sergio Moya i Ximena Garrigues, dos fotògrafs que treballen com si en fossin un de sol, van aconseguir passar desapercebuts entre els milers de tarragonins per captar tots els detalls a través de la seva càmera. La seva col·lecció se centra en diferents actes essencials de la festa tarragonina. 

L'última artista que mostra el seu treball en aquesta mostra de fotografies de Santa Tecla és Michael Kolchesky, nascuda a Israel i formada als Estats Units. En la seva visió particular de les festes, va utilitzar diverses tècniques fotogràfiques com el collage, el vídeo i, especialment, tècniques de 360 graus, per transmetre a l'espectador una visió més global i hiperrealista de la celebració.

"Santa Tecla, 5 visions: La Festa als ulls" es pot visitar al Centre Cultural Blanquerna (c. Alcalá 44, Madrid) de dilluns a divendres de 10.30 a 21.30 h i els dissabtes de 10.30 a 20.30 h.

 

square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2019

La segona edició del Mercat de Nit tanca amb més de 18.000 degustacions servides

L'èxit de públic de la segona edició consolida la cita gastronòmica de l’edifici modernista dins del calendari d’actes del programa de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!