Mariano Borrero, "Gordito" serà el perpetuador de les Festes de Santa Tecla 2011

Santa Tecla Tarragona

A proposta de la Comissió Assessora del Seguici Popular, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit nomenar-lo Perpetuador d'Honor de les Festes de Santa Tecla d’enguany.

23/08/2011

El proper divendres 16 de setembre a les 19 h l’Ajuntament celebrarà la tradicional Crida i homenatjarà al perpetuador de les Festes de Santa Tecla d’enguany, que serà Mariano Borrero "Gordito", patriarca d’una de les famílies amb més tradició castellera a Tarragona.

Tot i que va començar a fer castells amb sis anys amb la Colla Nova dels Xiquets de Sant Magí i la Muxerra dels Xiquets de Valls el venia a buscar per fer les grans construccions, la seva colla castellera ha estat sempre els Xiquets de Tarragona. Enxaneta, casteller de tronc, pilaner, cap de colla i en l’actualitat casteller social, Gordito és una de les personalitats de la festa més respectades a Tarragona.

Mariano Borrero ’Gordito’, nascut a Tarragona fa 68 anys, en fa més de 60 que està vinculat al món dels castells. Va començar com a enxaneta de la Colla Nova de Sant Magí i, a partir de l'any 1970, s'integrà als Xiquets de Tarragona, colla que va dirigir entre les temporades 1976 i 1987 i l'any 1992.

Durant el seu lideratge els matalassers van consolidar el 2 de 7 i el 4 de 8 i van carregar el 3 de 8. Els seus elevats coneixements tècnics, la seva capacitat de lideratge i un caràcter fort el converteixen en una figura indispensable del món casteller tarragoní de la segona meitat del segle XX.

Per tot plegat, a proposta de la Comissió Assessora del Seguici Popular, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit nomenar-lo Perpetuador d'Honor de les Festes de Santa Tecla d’enguany.

square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El retorn del Seguici Popular i de les colles castelleres, les cites per excel·lència de la vigília i el dia de Santa Tecla

L'acció castellera d'aquest dijous a la plaça de la Font aplicarà per primer cop el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Alcalde Ricomà: "Tarragona té la sort de ser la ciutat de grans artistes com ho és l’Àngel Òdena i nosaltres tenim la sort de poder gaudir del seu talent”

L'acte del Pregó i el Premi El Balcó, trets de sortida dels dies forts de les Festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!