Mariano Borrero, "Gordito" serà el perpetuador de les Festes de Santa Tecla 2011

Santa Tecla Tarragona

A proposta de la Comissió Assessora del Seguici Popular, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit nomenar-lo Perpetuador d'Honor de les Festes de Santa Tecla d’enguany.

23/08/2011

El proper divendres 16 de setembre a les 19 h l’Ajuntament celebrarà la tradicional Crida i homenatjarà al perpetuador de les Festes de Santa Tecla d’enguany, que serà Mariano Borrero "Gordito", patriarca d’una de les famílies amb més tradició castellera a Tarragona.

Tot i que va començar a fer castells amb sis anys amb la Colla Nova dels Xiquets de Sant Magí i la Muxerra dels Xiquets de Valls el venia a buscar per fer les grans construccions, la seva colla castellera ha estat sempre els Xiquets de Tarragona. Enxaneta, casteller de tronc, pilaner, cap de colla i en l’actualitat casteller social, Gordito és una de les personalitats de la festa més respectades a Tarragona.

Mariano Borrero ’Gordito’, nascut a Tarragona fa 68 anys, en fa més de 60 que està vinculat al món dels castells. Va començar com a enxaneta de la Colla Nova de Sant Magí i, a partir de l'any 1970, s'integrà als Xiquets de Tarragona, colla que va dirigir entre les temporades 1976 i 1987 i l'any 1992.

Durant el seu lideratge els matalassers van consolidar el 2 de 7 i el 4 de 8 i van carregar el 3 de 8. Els seus elevats coneixements tècnics, la seva capacitat de lideratge i un caràcter fort el converteixen en una figura indispensable del món casteller tarragoní de la segona meitat del segle XX.

Per tot plegat, a proposta de la Comissió Assessora del Seguici Popular, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit nomenar-lo Perpetuador d'Honor de les Festes de Santa Tecla d’enguany.

square_img
18/07/2019

BBVA renova el seu compromís amb les Festes de Santa Tecla

El BBVA continua essent el patrocinador oficial de les festes

Vegeu-ne més
square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!