Mariano Borrero, "Gordito" serà el perpetuador de les Festes de Santa Tecla 2011

Santa Tecla Tarragona

A proposta de la Comissió Assessora del Seguici Popular, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit nomenar-lo Perpetuador d'Honor de les Festes de Santa Tecla d’enguany.

23/08/2011

El proper divendres 16 de setembre a les 19 h l’Ajuntament celebrarà la tradicional Crida i homenatjarà al perpetuador de les Festes de Santa Tecla d’enguany, que serà Mariano Borrero "Gordito", patriarca d’una de les famílies amb més tradició castellera a Tarragona.

Tot i que va començar a fer castells amb sis anys amb la Colla Nova dels Xiquets de Sant Magí i la Muxerra dels Xiquets de Valls el venia a buscar per fer les grans construccions, la seva colla castellera ha estat sempre els Xiquets de Tarragona. Enxaneta, casteller de tronc, pilaner, cap de colla i en l’actualitat casteller social, Gordito és una de les personalitats de la festa més respectades a Tarragona.

Mariano Borrero ’Gordito’, nascut a Tarragona fa 68 anys, en fa més de 60 que està vinculat al món dels castells. Va començar com a enxaneta de la Colla Nova de Sant Magí i, a partir de l'any 1970, s'integrà als Xiquets de Tarragona, colla que va dirigir entre les temporades 1976 i 1987 i l'any 1992.

Durant el seu lideratge els matalassers van consolidar el 2 de 7 i el 4 de 8 i van carregar el 3 de 8. Els seus elevats coneixements tècnics, la seva capacitat de lideratge i un caràcter fort el converteixen en una figura indispensable del món casteller tarragoní de la segona meitat del segle XX.

Per tot plegat, a proposta de la Comissió Assessora del Seguici Popular, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit nomenar-lo Perpetuador d'Honor de les Festes de Santa Tecla d’enguany.

square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2019

La segona edició del Mercat de Nit tanca amb més de 18.000 degustacions servides

L'èxit de públic de la segona edició consolida la cita gastronòmica de l’edifici modernista dins del calendari d’actes del programa de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!