Presentació del licor Chartreuse Serie Limitada per a Santa Tecla 2012

Santa Tecla Tarragona

La consellera de Festes Carme Crespo i la responsable comercial de Chartreuse Difusion, Marianne Waffelaert, han presentat la beguda oficial de les festes, amb una edició limitada per celebrar més de 100 anys d’història compartida amb la ciutat de Tarragona.

13/09/2012

 

Els monjos cartoixans elaboren des de fa uns anys un licor especial que dediquen, durant les Festes de Santa Tecla, a la ciutat de Tarragona. Es tracta d’un Chartreuse groc de 43º, fruit de la recepta del manuscrit secret que els monjos custodien des de fa més de 400 anys, i de les 130 plantes necessàries per a la seva elaboració. Aquest licor es diferència del tradicional de 40º i vol evocar nostàlgicament, amb la seva graduació, el Chastreuse que s’elaborava antigament a la plaça dels Infants.


Després d’un curós i perllongat envelliment a les barriques de la bodega més gran del món, 4.000 ampolles de Chartreuse groc de 43º i 1.000 ampolles de Chartreuse verd de 55º lluiran el cartell de les Festes d’aquest any, a tot color, en la seva contra etiqueta.


I per al gaudi dels col·leccionistes, a la clàssica etiqueta frontal hem afegit un segell identificatiu: *sèrie limitada * Tarragona*.

A més aquest any, amb cada ampolla, les bodegues, tendes i seccions especialitzades en licors regalaran un got amb una lletra, i la col·lecció completa la paraula CHARTREUSE. Cada ampolla estarà protegida per una borsa estoig.


El “barrilet de Santa Tecla”, la beguda de les Festes.


Oficialitzada pels tarragonins com a beguda de les festes, el combinat de Chartreuse groc (1/10), Chartreuse verd (1/10) i granissat de llimona (8/10) es transporta, beu i comparteix durant les Festes mitjançant un envàs de 50 cl, que la Chartreuse ideà ja fa més de 15 anys: el barrilet. La seva decoració canvia cada any, i per això s’ha convertit en objecte de col·lecció.


Per al disseny d’aquest any, la Chartreuse ha comptat amb la col·laboració dels dissenyadors de la pàgina web de Santa Tecla, DOMO A, dissenyant el barrilet amb els emblemàtics Nano Capità i Nano Marquès.


La tradicional “mamadeta”, la beguda de les Festes, es pot trobar als bars, restaurants i gelateries ubicades als punts neuràlgics de la ciutat durant les Festes de Santa Tecla (plaça de Font, del Fòrum, del Rei, Rambla Nova, Rambla Vella ...), on es podrà comprar el barrilet i reomplir-lo. Els últims anys també s’ha consolidat el gelat de les festes, amb el seu toc de Chartreuse, de la gelateria Farggi.

square_img
01/10/2020

La Casa de la Festa tanca la temporada d'estiu amb més de 4.500 visites

L'equipament de la Via Augusta reobrirà a mitjan octubre, ja en l’horari de tardor-hivern, de divendres a diumenge

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2020

Tarragona ha viscut unes festes de Santa Tecla reeixides i corresponsables

L'alcalde, Pau Ricomà, es mostra molt satisfet i agraït amb tota la ciutadania

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2020

Acte simbòlic dels Pilars Caminant

Membres dels pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona despleguen lones gegants al balcó de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2020

Ricomà: "La pregonera de Santa Tecla 2020 és una gran ambaixadora de la nostra ciutat"

L’acte del Pregó i el premi El Balcó marquen una “atípica però inoblidable festa major”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!