Santa Tecla 2010 s'estrena com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Santa Tecla Tarragona

El nou web i l’ampliació de la Santa Tecla Petita, són les altres novetats

31/08/2010

 

Del 17 al 26 de setembre els carrers de Tarragona tornaran a engalanar-se per a gaudir de la Festa Major de la ciutat. Aquest any, a més, Santa Tecla celebrarà la consecució de la denominació Festa Patrimonial d’Interès Nacional que li va atorgar la Generalitat de Catalunya el passat 25 de maig. Aquest nou reconeixement situa Santa Tecla entre la desena de festes més populars de Catalunya, i reforça la menció de Festa d’Interès Nacional aconseguida l’any 1996 que premiava la qualitat, la participació i la trajectòria al llarg dels segles.
 
La consecució de la denominació Festa Patrimonial d’Interès Nacional fa una especial menció al Magí de les Timbales, als gegantons Negritos, als Gegants Moros, als Gegants Vells, als Nanos Vells, al ball de bastons, als castells –amb esment específic dels pilars caminant– i als tocs de campanes.
 

Santa Tecla Petita

L’edició d’aquest any de Santa Tecla continuarà reforçant el paper dels infants a la festa amb la incorporació de la Baixadeta de l’Aligueta, la Mulasseta i el Lleonet i el Correfoc Petit. La Baixadeta tindrà lloc el dissabte 18 de setembre a partir de les 18h. Aquesta iniciativa conjunta del Ball de Diables, l’Àliga i el Departament de Festes de l’Ajuntament, permetrà als més petits portar l’Aligueta, la Mulasseta i el Lleonet sense ser-ne els portadors oficials.
 
El dilluns 20 a les 19:30h s’estrenarà el Correfoc Petit amb la participació del Ball de Diables Petit, el Drac Petit, el Bou Petit i la Vibrieta, i com a grups convidats, el Ball de Diables Infantil de Reus, el Ball de Diables Infantil de Torredembarra i el Drac Petit de Reus. Amb un horari i un recorregut a mida dels més menuts, els grups recorreran la Rambla Nova per arribar al Balcó i realitzar una carretillada de lluïment. Quan finalitzi, els grups, encendran una carretillada conjunta final.
 

Programació musical

Un any més, Santa Tecla portarà a Tarragona la millor programació musical del moment amb concerts per a tots els públics. Aquest any destaca el macroconcert del dissabte 25 a la Tarraco Arena Plaça amb Macaco i Muchachito Bombo Infierno. Macaco arriba a Tarragona després de guanyar el Premi Ondas 2009 al millor àlbum, premi Principales al millor videoclip per Moving, i les nominacions als Grammy Llatins a la millor cançó alternativa i als MTV Europe Music Awards. Per la seva banda, Muchachito Bombo Infierno, presentarà el seu últim treball, Idas y Vueltas, format per tretze composicions brillants gravades entre Barcelona i Jerez.
 
El nou pop en català també tindrà el seu espai a la festa major de Tarragona amb el concert del grup revelació de l’any, Els Amics de les Arts, que presentaran el seu primer treball Bed & Breakfast el dissabte 18 a la Plaça del Rei. El públic tarragoní també podrà gaudir amb dues de les bandes amb una trajectòria més interessant del moment: Sanjosex i Mishima. Carles Sanjosé presentarà el seu últim disc, Al marge d’un camí, un recull d’històries quotidianes i fresques, introspectives però accessibles, amb denominació d’origen Empordà. El concert tindrà lloc el dilluns 20 a la plaça del Rei. A la mateixa localització però la vigília de Santa Tecla, uns vells coneguts del públic tarragoní, Mishima, confirmaran el seu estat de gràcia actual que els proclama com una de les propostes més solides de l’escena pop del nostre país.
 
A més d’aquests noms, la programació musical de Santa Tecla inclou altres propostes com el rock dels Lax’n’Busto i The Gruixuts, la veu delicada de Maria Coma, el folk del cantaor Pep Gimeno “Botifarra”, l’electritzant música d’arrel de Cia. Elèctrica Dharma, el pop de Maldita Nerea, la rumba de Los Manolos i Rumba Vella o el soul dels gironins The Pepper Pots, entre moltes altres propostes que faran ballar i cantar a tots els tarragonins.
 

Web, facebook i twitter

A partir d’avui mateix s’ha posat en marxa el nou web de les festes de Santa Tecla (http://santatecla.tarragona.cat) amb l’objectiu de ser una eina molt més àgil, modernitzada i a l’abast de tothom, ja que serà consultable en català, castellà i anglès. El nou web compta amb un arbre de continguts revisat i modificat, amb l’objectiu de facilitar al màxim la navegació. També s’han ampliat apartats com la Santa Tecla gastronòmica, la Santa Tecla petita o els castells; entre d’altres.
 
En el nou web s’ha canviat la pràctica totalitat de les imatges que hi apareixen, molt més actualitzades i també incorpora diferents documents d’àudio -provinents de l’arxiu de Tarragona Ràdio- i diferents vídeos -provinents de l’arxiu de Tecla TV-. El nou web també ha incorporat documents que fins ara no estaven penjats a la xarsa, com una complerta bibliografia de Santa Tecla o un recull dels cartells de les festes de Santa Tecla dels darrers anys.
 
Aquest esdeveniment tan important a la ciutat, com són les festes de Santa Tecla, havia de tenir un web que a l’alçada, combinant la informació de servei i les explicacions sobre la festa amb un disseny propi i atractiu. Els canvis que s’han fet, permetran a més, que el web sigui un important canal de comunicació.  Per tant, qualsevol modificació important del programa d’actes s’anunciarà oportunament a través del web, a l’apartat de notícies i a l’agenda.
 
També per primera vegada en aquesta Santa Tecla, es podrà interactuar amb la festa a través del facebook i twitter de les festes, incloent així també els canvis d’última hora.

 

square_img
01/10/2020

La Casa de la Festa tanca la temporada d'estiu amb més de 4.500 visites

L'equipament de la Via Augusta reobrirà a mitjan octubre, ja en l’horari de tardor-hivern, de divendres a diumenge

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2020

Tarragona ha viscut unes festes de Santa Tecla reeixides i corresponsables

L'alcalde, Pau Ricomà, es mostra molt satisfet i agraït amb tota la ciutadania

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2020

Acte simbòlic dels Pilars Caminant

Membres dels pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona despleguen lones gegants al balcó de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2020

Ricomà: "La pregonera de Santa Tecla 2020 és una gran ambaixadora de la nostra ciutat"

L’acte del Pregó i el premi El Balcó marquen una “atípica però inoblidable festa major”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!