Santa Tecla s'acomiada un any més amb la màxima sintonia entre tradició i festa al carrer

Santa Tecla Tarragona

Els actes de l'Esbart Santa Tecla i les jornades castelleres, entre les activitats més destacades

25/09/2016


La festa major de Tarragona va cloure ahir els onze dies de festa amb el Correfoc ahir a la nit i amb una participació massiva tan de públic com de les entitats que han treballat activament en el desenvolupament de tots i cadascun dels actes que s’han dut a terme. I és que han estat molts moments els que s’han viscut amb intensitat, com l’imponent Mostra de Folklore Viu que gràcies a l’Esbart Santa Tecla va portar a la ciutat els millors balls de mort i de glòria de Catalunya, o el magnífic Retaule que quedarà en el record de tots en aquest 25è aniversari de la mateixa entitat, així com l'esforç dels més petits en la seva cercavila o els pilars caminant, enguany amb l'arribada de les quatre colles.
 
La consellera de Festes, Begoña Floria, s’ha mostrat satisfeta amb el balanç de la Santa Tecla 2016, “tenim una festa consolidada i amb un alt nivell de qualitat” i així mateix ha destacat “l’esperit participatiu de la ciutadania que en aquests dies es desborda” i ha afegit “amb una programació que ofereix actes molt diferents, des del grans concerts i les cercaviles als concerts de música tradicional, tots els actes compten amb una alta participació”. 
 
Un any més s’ha consolidat la relació entre tradició i festa al carrer. Molts dels elements festius han celebrat els seus aniversaris, com la Cucafera, amb actes ben especials; i s’ha repetit per segon any consecutiu les figures de banderer i cordoners en l’Anada i Tornada d’Ofici del matí de Santa Tecla, enguany de la mà de Jaume Ollé, Paqui Cantos i Ferran Ventura, membres de l’entitat del Drac de Sant Roc. Altres personatges protagonistes de la festa d’enguany han estat els tres joves pregoners, la Clara Sanz, el Pau García i el Daniel Guerrero; que van oferir un discurs ben diferent però no menys solemne i a l’alçada dels anys anteriors; així com els Perpetuadors, amb també tres protagonistes, membres de la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, Francesc Barriach, Josep Maria Sabaté i Salvador Fà. 
 
La pluja ha volgut fer la guitza la mateixa diada del 23, i tot i que es va aguantar al matí, a mitja professó va decidir interrompre, provocant el retorn ràpidament del processó de la relíquia del Braç cap a la Catedral.  Tot i això, el foc,  totes les bèsties i moltes entitats del Seguici aixoplugades ja dins, van participar activament de la Entrada del Braç. 
Les diades castelleres i els pilars caminants ja són cites ineludibles de les festes, el fet casteller forma part de la ciutat i una mostra són els magnífics castells que s’han assolit aquestes tres darreres diades de la mà tant de les colles convidades el primer diumenge, on es van poder veure tres castells de deu; com de les pròpies, tarragonines el dia 23, on la Jove va triomfar amb el 3 de 9 amb folre i agulla.
I pel que fa a la música, els concerts a la Plaça de la Font dels Lax’n’Busto, el Son de la Chama i Aspencat van omplir la plaça, com també ho van fer les diferents revetlles amb orquestres ben animades i les propostes al Camp de Mart amb Manel i Love of Lesbian.
 
#QUELATECLATACOMPANYI
Per la seva banda, la campanya #QuelaTeclaTacompanyi ha tingut una gran acceptació a les xarxes socials; així com els consells de la Mestra Cucafera. Al Concurs per a aspirants a mestres teclers s’hi han presentat un total de 55 reptes i la campanya ha tingut un abast de 82.000 persones a Facebook (amb 3.700 interaccions i 274 comparticions). 
 
 

square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El retorn del Seguici Popular i de les colles castelleres, les cites per excel·lència de la vigília i el dia de Santa Tecla

L'acció castellera d'aquest dijous a la plaça de la Font aplicarà per primer cop el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Alcalde Ricomà: "Tarragona té la sort de ser la ciutat de grans artistes com ho és l’Àngel Òdena i nosaltres tenim la sort de poder gaudir del seu talent”

L'acte del Pregó i el Premi El Balcó, trets de sortida dels dies forts de les Festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Aquest dimecres es posen a disposició les invitacions per l'acció castellera del dia del 23 de setembre

Les quatre colles castelleres de la ciutat oferiran un castell i un pilar, en una exhibició emmarcada en un estudi avalat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!