Tarragona torna a batre el rècord de donacions de sang en un sol dia

Santa Tecla Tarragona

Gran èxit de la marató de donació del dissabte 15 de setembre: quasi 1.800 persones van anar al Teatre Metropol, un 10% més que en l’edició anterior. El Banc de Sang lliura per primer cop la placa “Ciutat amiga de la donació”.

17/09/2012

L’Ajuntament de Tarragona i el Banc de Sang i Teixits (BST) volen donar les gràcies a tots els donants de sang que dissabte van omplir el Teatre Metropol durant la celebració de la vuitena edició de la Marató de donació de sang de Tarragona. Des de les 10 del matí i fins a les 10 de la nit van passar pel teatre 1.777 persones, de les quals 1.669 van poder donar sang. Aquests resultats situen Tarragona com a líder absolut en donació de sang en un mateix dia.

Durant la inauguració de la Marató, Enric Argelagués, director de coordinació de centres territorials del BST, va lliurar a Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, la placa “Ciutat amiga de la donació de sang”. És el primer cop que un municipi rep aquesta distinció, que posa de relleu la implicació de la ciutat amb la donació altruista de sang. D’aquesta manera, el BST vol expressar el seu agraïment i el de totes les persones que necessiten sang a Catalunya.

El BST també vol agrair l’assistència de totes les persones que van anar a donar sang, i especialment a aquelles que van haver d’esperar per poder demostrar el seu altruisme. Tot i que es va habilitar un sistema de reserva de llitera per internet, la gran quantitat de ciutadans que va respondre a la crida del BST va provocar cues en les hores de més afluència. Per aquest motiu, l’Ajuntament de la ciutat ja ha ofert el nou teatre per l’edició 2013 de la marató.

La Marató de donació de sang va estar organitzada conjuntament pel BST, l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès i va ser possibles gràcies a la col·laboració de nombroses empreses i entitats.

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!