Tres joves tarragonins seran els pregoners de Santa Tecla 2016

Santa Tecla Tarragona

El Daniel, la Clara i el Pau han estat premiats per estar entre els millors estudiants de l’estat espanyol, segons la Beca Europa

19/07/2016

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet públic aquest matí qui tindrà l’honor de ser el pregoner de la festa major de Santa Tecla d’enguany. I aquest 2016 el privilegi el tindran tres joves que enguany fan 18 anys que han sabut destacar en l’àmbit educatiu, ja que han estat seleccionats d’entre els cinquanta millors estudiants de l’estat espanyol, per a participar de les Beques Europa.

Aquests tres estudiants, que acaben de finalitzar segon de batxillerat i ara començaran la universitat, van ser rebuts per l’alcalde el mes de març quan es va fer públic el seu guardó i són Daniel Guerrero Domínguez, Pau García Baucells i Clara Sanz Figueras. Amb aquesta tria, l’alcalde Ballesteros ha volgut donar un gir a la festa major de la ciutat i “destacar joves promeses que també gaudeixen de la nostra ciutat i la nostra festa i que de ben segur ens donaran una visió molt diferent de les seves vivències”.

Daniel Guerrero (finalista) ha estudiat a La Salle Tarragona i en breu engegarà el doble grau de Matemàtiques i Física de la Universitat de Barcelona. Les seves qualificacions l’han portat a ser un alumne destacat i amb un futur prometedor.

Clara Sanz (finalista) ha estudiat a l’Institut Martí Franquès i ara farà Enginyeria Civil en anglès a la Universitat Politècnica de Barcelona. Es va endur el premi a millor treball de recerca de l’institut i és una bona estudiant de xinès; i va fer una estància per a conèixer més la cultura del país a Shangai, l’agost de 2011.

Pau García (becat) és també alumne de l’Institut Martí Franquès de la ciutat i té un alt coneixement d’anglès i s’inicia amb l’alemany. Al setembre començarà Ciències Biomèdiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha destacat per altes qualificacions i ha dut a terme programes d’intercanvi estudiantil que li han aportat més coneixements de llengües  i els països que visitava.

Beques Europa

El Programa de beques Europa que han obtingut està organitzat pel Banco de Santander i la universitat Francisco de Vitoria. És una iniciativa que vol premiar l’excel·lència i el talent dels estudiants de Batxillerat. L’objectiu del programa és seleccionar els 50 millors estudiants preuniversitaris d’Espanya per compartir l’experiència d’un viatge de 20 dies per tota Europa, visitant les principals universitats i participant d’un programa de conferències i trobades amb personalitats del món acadèmic, polític i cultural, a més de participar en activitats culturals i d’oci.

 

square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El retorn del Seguici Popular i de les colles castelleres, les cites per excel·lència de la vigília i el dia de Santa Tecla

L'acció castellera d'aquest dijous a la plaça de la Font aplicarà per primer cop el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Alcalde Ricomà: "Tarragona té la sort de ser la ciutat de grans artistes com ho és l’Àngel Òdena i nosaltres tenim la sort de poder gaudir del seu talent”

L'acte del Pregó i el Premi El Balcó, trets de sortida dels dies forts de les Festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!