Esteu aquí: Inici Qui som Els espais

Els espais

La Casa de les Lletres és un servei que no té un únic lloc per desenvolupar les seves activitats. El seu punt de referència i lloc central és l'edifici de l'Antic Ajuntament, on té la seu l'Escola de Lletres i en què es realitzen diferents activitats formatives i expositives. La seu administrativa de la Casa de les Lletres es troba a l'Edifici de la Casa Castellarnau. A més a més, l'activitat escènica de la Casa de les Lletres té lloc habitualment en espais escènics de la ciutat, com el Teatre Metropol o El Magatzem, de la Cooperativa Obrera Tarraconense. El fons patrimonial que genera la Casa de les Lletres s'anirà destinant a la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona. Per últim, l'activitat d'impuls de la lectura es realitza primoridialment a través de les diferents biblioteques i punts de lectura del Servei Municipal de Biblioteques.

Vegem-ho en detall:

Antic Ajuntament

(c. Major, 39)

L'edifici de l’Antic Ajuntament, reinagurat el 1986 com a espai cultural, està adscrit al Museu d'Història de Tarragona (MHT), com a espai patrimonial que és, i allotja, a més de les activitats de la Casa de les Lletres, les oficines del Patronat Municipal de Turisme (PMT). Pel que fa a la Casa de les Lletres, la primera planta compta amb dos espais on s'hi implanten exposicions i s'hi realitzen actes de diversa índole (conferències, recepcions, recitals poètics, projeccions audiovisuals, etc). A la segona planta hi ha dues aules (Maria Aurèlia Capmany i Vidal Alcover) i les oficines de l'Escola de Lletres, que hi té la seva seu. Per contactar amb l'Escola de Lletres: info@escoladelletres.cat, o també: 977 253 602.

Casa Castellarnau

(c. Cavallers,14)

A dalt de l'edifici Museu Casa Castellarnau, a on es troben les oficines del Museu d'història de la ciutat, és el punt d'infornació i de contacte amb els usuaris de la Casa de les Lletres. Actua, també, d'oficina dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. El seu horari és de dilluns a divendres, de 8 a 15 h. S'hi pot contactar a través del tel.: 977 24 22 20, demanant per l'extensió 7312 o bé de l'adreça elecrònica: lletres.tgna@tarragona.cat

Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona

M2 Espai Tabacalera

(Av. Vidal i Barraquer, s/n)

La BHMT va ser creada el 1985, primer ubicada a l'Antic Ajuntament i, des de 2014, en aquest espai de la Tabacalera. La BHMT conserva importants llegats bibliogràfics i hemerogràfics de la ciutat i, per aquesta raó, hem cregut convenient que sigui també el lloc on es conservin els fons relacionats amb l'activitat literària.  S'hi pot contactar a través del tel.: 977 25 18 61 o bé al c/e: bhmt@tarragona.cat El seu horari és de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 h.

Servei Municipal de Biblioteques

L'Ajuntament de Tarragona manté en funcionament dos espais de lectura, la Biblioteca Pública de Torreforta i la Sala de Lectura de St. Pere i St. Pau. L'oferta de lectura pública a la ciutat es completa amb la Biblioteca Pública de Tarragona, que gestiona la Generalitat de Catalunya. El Pla de Biblioteques de Tarragona aprovat el 26 de novembre de 2017, preveu que en un futur es pugui traslladar l'actual Biblioteca de Torreforta al Mercat municipal del barri i obrir un seguit de biblioteques locals petites a a Part Alta, la zona centre, la Part Baixa, St.Pere i St. Pau i St. Salvador. 

Podeu trobar tota la informació referida a la localització, contactes i horaris de les biblioteques municipals en aquest espai web.

Segells de reconeixement d'administració oberta