Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2009 Els concerts de M-Clan i Mägo de Oz seran els caps de cartell de la programació musical de Santa Tecla 2009

Els concerts de M-Clan i Mägo de Oz seran els caps de cartell de la programació musical de Santa Tecla 2009

Els concerts de M-Clan i Mägo de Oz seran els caps de cartell de la programació musical de Santa Tecla 2009

Per la Festa Major també hi haurà tradició, gastronomia i espectacles per a tots els públics
01/09/2009

Enguany la Festa Major de Tarragona engegarà el proper dimarts 15 de setembre i s’allargarà fins el 24. D’entre la nombrosa programació d’actes, uns 396, cal destacar que han col·laborat 137 entitats, associacions, institucions i empreses per a dur a terme un any més la festa de Santa Tecla.
 
Pel que fa l’àmbit musical, el rock més consolidat dels M-Clan obrirà la Nit Inaugural dels deu dies festius i continuarà la festa amb La rumba catalana de La Pegatina i els tarragonins Bongo Botrako, el dimecres 16. El dijous 17, a l’escenari d’El Pilar-Torreforta, es podrà veure el concert del Mägo de Oz, acompanyats pels tarragonins RSK.
 
Ja a la tarda del divendres 18 de setembre arriben els Pets en un format i hora molt familiars, a les 19h i seguidament l’actuació del grup de rock català Teràpia de Shock i els Gossos. El dissabte 19 Los Diablos portaran el punt nostàlgic a les festes.
 
Pel que fa als espectacles de pagament, el divendres 18 es podrà veure al Teatre Auditori del Camp de Mart, l’humor dels Faemino i Cansado i a la Plaça Friki les pallasses Pepa Plana i Maku Jarrak oferiran el seu particularíssim humor. A més, també hi haurà el circ amb vela dels Raluy, que s’instal·larà al Parc Francolí del 18 al 27 de setembre.
 
Cita amb la tradició
La Diada castellera del primer diumenge de Festes, es realitzarà  el dia 20 de setembre. Hi participaran les colles Castellers de Vilafranca i Vella dels Xiquets de Valls, com a convidades, a més dels Xiquets de Tarragona i la Jove  Xiquets de Tarragona. Val la pena remarcar el fet que aquesta diada s’està convertint en una de les punteres del món casteller; s’està anivellant a diades com Sant Fèlix a Vilafranca o Santa Úrsula a Valls.
 
ssPel que fa a la seqüència ritual i la part més tradicional, hi haurà, d’una banda, les cinc tronades que es dispararan  el mateix dimarts 15 a la tarda a la plaça de la Font, a Bonavista, Torreforta, Sant Pere i Sant Pau, i Sant Salvador, seran realitzades per la Pirotècnia Martí, del País Valencià guanyadora del XXè Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona.
 
Pel que fa a la gastronomia, destacar com a novetat, que el diumenge 20, als carrers Merceria i plaça de les Cols;  l’Associació de Restaurants de la Part Alta, oferirà les 25 versions de l’espineta amb caragolins. Una visió moderna d’aquest plat tan tradicional.
 
Per últim destacar, per la Santa Tecla Petita, del dissabte 19, l’estrena el Ball de Cercolets Petit, ampliant el planter que ha de fer gran la Festa. El mateix dissabte, La 27a Mostra de Folklore Viu, organitzada per la Moxiganga de Tarragona, amb motiu dels 10 anys de la seva recuperació, estarà dedicada enguany als guarniments florals en barrets d’elements festius. I comptarà amb la participació de destacats grups de Catalunya, l’Estat Espanyol i el grup Italià La Lachera de Rocca Grimalda.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta