Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2009 La Nit dels Premis Literaris canvia de format i d'escenari

La Nit dels Premis Literaris canvia de format i d'escenari

La Nit dels Premis Literaris canvia de format i d'escenari

Tindrà lloc el proper dissabte, 28 de novembre, a les 21 hores, al Teatre Metropol
23/11/2009

Una de les gales més prestigioses i consolidades en el panorama literari català és la Nit dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, com a culminació de la Tardor literària.

El certamen és convocat anualment per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.
 
En el decurs de la vetllada s’atorguen el Premi Tinet de narrativa curta per Internet,  el Premi de cultura popular Joan Amades,  el Premi de Poesia Comas i Maduell,  el Premi de biografies, autobiografies, memòries i dietaris, Rovira i Virgili; el Premi Vidal Alcover de traducció i, finalment, el Premi Pin i Soler de novel·la. El veredicte dels guardons s’anirà desvetllant en el decurs d’aquesta setmana en diversos actes de la Tardor Literària.
 
Precisament l’acte de lliurament dels sis guardons es desenvoluparà en el marc d’una gala que tindrà lloc el proper dissabte, 28 de novembre, a les 21 h al Teatre Metropol. En la vetllada s'hi donen cita els guardonats, els membres dels jurat, el món literari de la ciutat, autoritats i ciutadania en general perquè es un acte obert a tothom.
 

Conrad Setó en escena

La Nit dels Premis ens proposa un interessant programa acompanyat de bona música. Els músics que actuaran durant la vetllada són d'alta volada com el violista Pere Nolasc Plana i el pianista Conrad Setó, compositor i interpret tarragoní que ha acompanyat les principals figures de la Nova Cançó, com Ovidi Montllor, Lluís Llach, Ramon Muntaner, Francesc Pi de la Serra, etc. i ha fet música per a cinema col·laborant amb la pel.lícula La Plaça del Diamant. etc. L’actriu Josep Urbano posarà la seva càlida veu a alguns dels textos guardonats. La periodista Yolanda García, de Tarragona Ràdio, conduirà i presentarà la gala.
 

Format

En la natural evolució d’una convocatòria que va complint anys, enguany la Nit dels Premis canvia de format i d'escenari, passa d’un restuarant a un teatre, i en lloc d'un sopar s'oferirà un piscolabis generós i se servirà una copa de cava per a tothom. D'altra banda, també s'obsequiaran 200 llibres fins que s'acabin les existències per als assistents.
 

Invitacions

Els ciutadans que hi vulguin assistir gratuitament a la gala poden demanar invitacions al Teatre Metropol o a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona (OMAC, Rambla Nova, 59) a partir d’aquest dimarts.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d'administració oberta