• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2010 'Versos de sal' és el llibre de poemes que s’endú el Premi Comas i Maduell d’enguany

'Versos de sal' és el llibre de poemes que s’endú el Premi Comas i Maduell d’enguany

L'obra guanyadora és de l'escriptora Montserrat Butxaca
26/11/2010

Montserrat Butxaca ha guanyat el 21è Premi Comas i Maduell de poesia amb l'obra Versos de sal. El veredicte del jurat s'ha conegut aquest divendres 26 de novembre després del recital poètic i musical de presentació del llibre-disc Lluna Blava amb Xavier Pié (saxo i soprano), Francesc Valls (veu) i Ignasi González (contrabaix).

Currículum de l’autora

Montserrat Butxaca Fernández (Puig-reig, Berguedà, 1962). De formació autodidacta, ha publicat els poemaris Els oracles del silenci (premi Caterina Albert i Paradís 1997), Quan visquis als ulls de Penèlope (premi Mn. N. Saguer de Vallgorguina 2002), Cartografia d’un naufragi (premi Francesc Català 2007) aquests dos últims en forma de plaquette, i Dunes de safrà (premi poesia Pare Colom 2010). També ha guanyat entre d’altres la Flor Natural dels Jocs Florals de Torroja del Priorat amb Els paradisos imperfectes. Es membre i col·laboradora de l’associació literària Pensaments i Paraules i ha estat antologada en el llibre Eròtiques i despentinades.

 

Sinopsi

Versos de sal és un poemari que neix d’una reflexió profunda i molt íntima, del dolor que ens produeix la pèrdua d’un ésser estimat, de l’absència i del buit, d’aquell espai que queda com un túnel interior, el reducte on amaguem els amors per salvar-los del no-res. En la primera part del poemari he jugat amb la sal com a element molt arrelat en la nostra cultura, utilitzat per conservar i curar, així jo he volgut que la paraula sigui la sal viva que preservi en els versos als absents de l’oblit i curi el dolor.

 

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal