Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2011 Carme Crespo: "El 2011 continuarem amb les programacions estables, els programes de qualitat i el desplegament del Pla d'Equipaments Culturals"

Carme Crespo: "El 2011 continuarem amb les programacions estables, els programes de qualitat i el desplegament del Pla d'Equipaments Culturals"

Carme Crespo: "El 2011 continuarem amb les programacions estables, els programes de qualitat i el desplegament del Pla d'Equipaments Culturals"

“Hem assolit els objectius de dinamitzar i potenciar la cultura”
18/01/2011

En el marc de les jornades Tarragona 2022.Cultura i creació. Estratègies de futur a Tarragona celebrada aquesta tarda a l’Antiga Audiència, la tinenta d’alcalde de Cultura, Carme Crespo, ha fet balanç del projecte cultural del 2010 i ha repassat totes les activitats desenvolupades en els diferents àmbits amb el nombre d’actuacions i d’espectadors que han acollit: música clàssica, moderna, popular i tradicional; arts escèniques i visuals; lletres i publicacions; cultura popular i tradicional; foment a la creació i actes que han reforçar la projecció exterior de Tarragona.

Ha destacat que “l’any passat es van assolir els objectius fixats que eren: dinamitzar i promocionar la cultura de la nostra ciutat, fer participar la ciutadania, donar protagonisme als artistes professionals tarragonins i fomentar la creació i la producció”. En aquest sentit ha subratllat les produccions pròpies que s’han fet com: Les criatures de Prometeu, els concerts Dixieland, el Centenari del Metropol o les exposicions "SCAN Tarragona" i "Century Mountain", entre d’altres. A més de la coproducció amb el CAER  Peus descalços sota la lluna d’agost, que s’estrenarà properament.

La tinenta d’alcalde ha afirmat que “hem continuat amb la projecció cultural de Tarragona cap a l’exterior; alguns exemples són el Concurs de Castells, la promoció del Modernisme, el Centenari del Metropol, l’SCAN, el Festival de Cinema REC, el Premi Internacional de Composició Musical i el Kesse”.

D’altra banda, s’ha ampliat l’oferta cultural amb 10 nous programes, alguns dels quals són: la Primavera Literària, la programació estable de Música Clàssica, el Festival Internacional de Música Contemporània o  la Mostra de Música i Danses Tradicionals Catalanes; s’han fet  13 noves publicacions, dues de les quals es presentaran properament: la Història de Tarragona i les Obres completes de Josep Anton Baixeras.

També cal recordar que s’han dotat beques de diferents disciplines com la del Metropol i la Carles Mani, i que actualment l’Ajuntament té 50 convenis amb entitats culturals tarragonines.

Alguns xifres interessants de l’acollida que han tingut algunes de les activitats organitzades durant l’any passat són: els 149 espectacles al Teatre Metropol amb 43.626 espectadors; les 30 activitats de l’Scan amb 52.000 participants; Tarragona en Viu, 67 concerts en 6 sales privades i més de 4.100 espectadors; el XI Festival de l’Associació de Músics de Tarragona amb 12 concerts i uns 6.000 espectadors;  els Premis Literaris,  en els quals s’hi van presentar 455 obres, o les 200 activitats que es van fer en el marc de la Primavera i Tardor Literària.

Pel que fa als projectes d’enguany, es posarà en marxa el Centre d’Art Contemporani i els propers mesos la nostra ciutat disposarà de tres nous equipaments culturals: el Teatre Tarragona i els espais culturals a la Tabacalera: la Capsa Jove, on  els músics podran assajar; i l’Arxiu Històric municipal amb el Centre de Tractament de la Imatge.

La tinenta d’alcalde de Cultura, Carme Crespo, ha  manifestat que “el govern municipal dóna suport a la cultura perquè aporta coneixement, riquesa i cohesió social; continuarem amb les programacions estables amb els programes de qualitat, amb el suport als artistes i indústries culturals tarragonins, amb la projecció exterior, amb un objectiu ben: clar millorar Tarragona. L’elaboració del Pla Estratègic 2022 inclourà el de Cultura ”.

Finalment, ha subratllat la importància de l’impacte econòmic de l’activitat cultural a Tarragona, que l’any passat es va elevar a 2,7 milions d’euros.

Per a més informació:
 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta