Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2011 El Carnaval 2012 mantindrà els seus actes més representatius

El Carnaval 2012 mantindrà els seus actes més representatius

El Carnaval 2012 mantindrà els seus actes més representatius

La prioritat és mantenir l'estructura bàsica del Carnaval amb els actes més tradicionals com ara els gastronòmics o la Rua de l'artesania
El Carnaval 2012 mantindrà els seus actes més representatius Fotografia d'arxiu del Carnaval 2011
29/12/2011

Aquest dimecres s'ha reunit la Comissió Consultiva del Carnaval per parlar sobre el Carnaval de 2012. Durant la trobada, la Conselleria de Cultura va exposar la situació pressupostària municipal i va presentar una proposta de programa realista i basada en l’experiència de molts anys. La tinent d’alcalde de Cultura, Carme Crespo, ha afirmat: “El pressupost de Carnaval s’adaptarà a la nova situació, igualment que la resta d’actes i programacions culturals, i la proposta presentada s’ha treballat tenint en compte els recursos amb els que es disposarà des de l’Ajuntament i amb l’objectiu d’optimitzar-los al màxim”. Així doncs, la prioritat és mantenir l’estructura bàsica del Carnaval amb els actes més representatius que són:

  • Diversos actes gastronòmics el Dijous Gras
  • La Rueta infantil el divendres
  • La Rua de l’artesania el dissabte
  • L’enterrament del Rei Carnestoltes el dimarts

La tinent d’alcalde ha explicat: “Els membres de la Comissió van acceptar la proposta i, a partir d’aquí, es va acordar treballar amb els tècnics de cultura responsables de la programació per no donar per tancada cap activitat que es pugui seguir fent comptant amb voluntariat, patrocinis, etc.” De la mateixa manera que el programa queda obert a incloure altres actes que provenen de l’iniciativa privada i que no representen cap cost econòmic per a l’Ajuntament com per exemple la Rua de Torreforta, la Rua de Sant Salvador, les activitats de les colles castelleres, el concurs de Drag Queens o la vetlla del Rei Carnestoltes.

La revetlla de Carnaval també es mantindrà, doncs s’organitza a través d’un promotor privat, que tal i com s’ha fet amb concerts com el de Sergio Dalma o Sopa de Cabra, corre amb el risc de la inversió i obté els ingressos de la venda de les entrades i del bar. Crespo ha afegit: “Aquesta fórmula, donada la situació econòmica municipal, serà cada cop més habitual per tal de poder organitzar actes festius a la ciutat.”
 

Segells de reconeixement d’administració oberta