Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2011 La Tardor Literària commemora el 20è aniversari de la mort dels escriptors Jaume Vidal Alcover i M. Aurèlia Capmany

La Tardor Literària commemora el 20è aniversari de la mort dels escriptors Jaume Vidal Alcover i M. Aurèlia Capmany

La Tardor Literària commemora el 20è aniversari de la mort dels escriptors Jaume Vidal Alcover i M. Aurèlia Capmany

Destaquen unes jornades d'estudi, diferents conferències i una ruta literària, entre d'altres activitats
La Tardor Literària commemora el 20è aniversari de la mort dels escriptors Jaume Vidal Alcover i M. Aurèlia Capmany L'espectacle 'Feliçment , jo sóc una dona' es podrà veure el 27 de novembre al Teatre Metropol
14/11/2011

Des d'aquest dimarts dia 15 fins al proper diumenge 27 de novembre, i dins del marc de la Tardor Literària, se celebren diversos actes amb motiu del 20è aniversari de la mort de Jaume Vidal Alcover i M. Aurèlia Capmany, dos escriptors que van mantenir una estreta complicitat emocional i biogràfica amb Tarragona. Aquí hi van viure, hi van escriure i sobretot, van dinamitzar els joves escriptors de la ciutat i del territori. Des de l’antiga Delegació de lletres de la Universitat de Barcelona, o els desapareguts bar Poetes i l’Escola Municipal d’Art Dramàtic Josep Ixart; però també des de la llibreria de la Rambla, o des del seu pis del carrer les Coques de la Part Alta, ells van fer néixer noves veus literàries i projectes editorials amb força repercussió, com La Gent del Llamp.

Aquesta efemèride se celebra amb l’organització d’unes jornades d’estudi i una exposició a la Universitat Rovira i Virgili, un espectacle de cabaret, una ruta literària i amb l’obra teatral Feliçment, sóc una dona, dins la programació de tardor del Teatre Metropol. En tots els actes estan implicats els especialistes que millor coneixen l’obra dels dos escriptors, com ara Josep Anton Codina, Guillem Jordi Graells, Magí Sunyer, Joan Cavallé, Josep Bargalló o Antoni Artigas. Els actes més destacats són:

De dilluns a dijous

 • Les Jornades El Llegat de Jaume Vidal Alcover i M. Aurèlia Capmany
 • L’exposició sobre Maria Aurèlia Capmany al CRAI, Campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV).
   

Dimarts 15

 • Inauguració de les jornades i de l’exposició a les 16h, a la Sala de Juntes del Campus Catalunya. Tot seguit hi haurà la conferència "El debat de Jaume Vidal Alcover i Maria Aurèlia Capmany".
 • A les 20.30 h. al Teatre El Magatzem representació de l'espectacle de cabaret Maria Aurèlia Capmany, una dona, un país.


Dimecres 16

 • Conferència "Identitat i transgressió en l’obra inicial de Maria Aurèlia Capmany", a càrrec d’Isabel Graña. A continuació, conferència "Maria Aurèlia Capmany, dona de teatre en temps de postguerra", a càrrec de Ramon Roselló. A partir de les quatre de la tarda a la sala de Juntes del campus Catalunya.


Dijous 17

 • Conferència "Notes per a l’estudi de la recepció del teatre de Jaume Vidal Alcover", a càrrec de Biel Sansano, a les quatre de la tarda a la sala d’actes dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat. 
 • Conferència "La poesia i el teatre de Jaume Vidal Alcover a l’Escola de Mestres de Palma", a càrrec d’Antoni Artigas, dijous a partir de dos quarts de sis a la sala d’actes dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat.
 • Projecció del documental Un lloc entre els morts, de Joaquim Jordà a la sala d’actes dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, dijous a les vuit del vespre. Lectura de poesies de Jaume Vidal Alcover. A càrrec del col·lectiu En veu alta, amb les veus de Dolors Juanpere i Montserrat Auqué.


Divendres 18

 • Al Portal del Roser, Ruta literària Maria Aurèlia Capmany amb Magí Sunyer. Lectura: Pere Navarro. Entre les sis de la tarda i les vuit del vespre.
 • A la llibreria de la Rambla, presentació del llibre Josep Anton Baixeras, literatura i acció cívica, d’Onada Edicions. A càrrec de Josep Bargalló. A les vuit.


Properament

A més dels acte programats per aquesta setmana, el proper diumenge, 27 de novembre a la tarda tindrà lloc la representació de Feliçment, jo sóc una dona, de Maria Aurèlia Capmany, al Teatre Metropol.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta