Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2011 L'Home dels Nassos surt al carrer

L'Home dels Nassos surt al carrer

L'Home dels Nassos surt al carrer

L'emblemàtic personatge del dia de Fi d'Any farà un recorregut per diversos carrers de la ciutat, començant per la Part Alta i acabant al Parc de Nadal
L'Home dels Nassos surt al carrer Fotografia d'arxiu de l'Home dels Nassos
30/12/2011

Aquest dissabte, 31 de desembre, a les 12 h, al pla de la Seu començarà el seu passeig l’Home dels Nassos, amb tants nassos com dies té l’any. Es dirigirà per la Part Alta fins a l’Ajuntament, on pujarà al balcó principal, per després continuar el seu itinerari fins al recinte Firal on és ubicat el Parc Infantil de Nadal.

Aquest personatge que “té tants nassos com dies té l’any” va ser creat l’any 1968, esdevenint el primer del seu gènere que adoptava la morfologia de capgròs, que posteriorment es popularitzà en d’altres indrets de Catalunya. Com que el dia 31 de desembre l’any ja només té un dia, l’home dels nassos realment podia ser qualsevol persona, però els infants s’imaginaven i s’imaginen que té tres-cents seixanta-cinc nassos. En la majoria de localitats, com en la mateixa Tarragona el fet d’anar a buscar l’Home dels Nassos no passava de ser una juguesca. Joan Virgili Basora va ser la persona que el 1968 va tenir la idea de convertir la juguesca en el nano que avui tots els tarragonins coneixem.

  • Itinerari: Pla de la Seu, Pare Iglésias Merceria, Cols, Major, La Nau, Peixateria, Cós del Bou, plaça de la Font, Rambla Vella, Sant Agustí, Rambla Nova fins al monument als herois de la guerra del Francès, recorregut per l’altre lateral fins al carrer de la Unió, Apodaca, Barcelona i plaça de l’Estació.

 

Recollida de cartes dels Patges Reials

D’altra banda, la setmana que ve, de dilluns a dijous, els Patges Reials recolliran les cartes dels més petits al Pati Jaume I de l’Ajuntament des de les 6 fins a les 8 de la tarda.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta