• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Google Plus de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2012 El CA Centre d'Art de Tarragona presenta la seva primera exposició

El CA Centre d'Art de Tarragona presenta la seva primera exposició

El CA Centre d'Art de Tarragona presenta la seva primera exposició El director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs, la tinent d'alcalde de Cultura, Carme Crespo, la Cap de Comunicació del Port, Montse Adam, la Comissària de l’exposició i directora del CA, Cèlia del Diego, i l'artista, Bouchra Kahlili
L’SCAN i el Centre d’Art són l’aposta per l’art contemporani de Tarragona 2012
22/05/2012

El CA de Tarragona Centre d’Art presenta la primera exposició pública al Tinglado 2 del Moll de Costa. La mostra, comissariada per Cèlia del Diego, porta per títol “Wet Feet” i és de l’artista marroquina Bouchra Khalili, es tracta de la seva primera exposició individual a Catalunya i a l’estat espanyol. La inauguració es farà aquest dijous, 24 de maig, a les 8 del vespre al Tinglado2 i es podrà veure fins al 29 de juliol.

La tinent d’alcalde de Cultura, Carme Crespo, s’ha mostrat satisfeta perquè el Centre d’Art, un dels projectes més significatius de la Capital de la cultura Catalana Tarragona 2012, es presenta al públic i surt al carrer amb aquesta primera mostra d’una artista referent en l’art contemporani. I ha afegit: “L’Ajuntament ha fet una clara aposta per aquesta disciplina artística i hi estem treballant des de dues vessants que estan estretament relacionades, com són el CA Tarragona integrat a la Xarxa de Centres de Catalunya, i l’SCAN que es celebrarà el proper mes d’octubre”.

La inauguració de “Wet Feet” és la primera exposició pública que du a terme el CA Tarragona, després de realitzar tota una sèrie d’accions d’apropament i de treball amb artistes i agents del territori que han assentat les bases de futur. Des de fa gairebé un any, el Centre d’Art ja porta treballant amb una seixantena d’agents i institucions del territori en el que s’ha anomenat l’“Obert per reflexió”, un procés participatiu, de mediació i de reflexió impulsat pel CA del qual han sorgit propostes de projectes compartits entre els diferents col•lectius i agents participants.

A més, ha dut a terme sessions informatives sobre recursos europeus per a la cultura, de manera que ha orientat de manera pràctica agents i artistes sobre possibilitats de finançament, sobre el codi de bones pràctiques professionals a les arts visuals, ha fet un curs de coaching per a artistes i ha realitzat, entre altres accions, una convocatòria anomenada Irradiador 2012 per tal de seleccionar els millors treballs creatius del territori i donar-los a conèixer en els circuits de l’art més enllà dels contextos locals.

Després d’aquesta primera tasca de mediació amb els agents culturals i artístics del territori, que és l’especificitat que el caracteritza dins de la xarxa de centres d’art, ara el CA fa un apropament a la ciutadania en general amb aquesta primera exposició d’àmbit internacional.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal