Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2012 El Teatre Tarragona obre les seves portes el proper 11 de desembre

El Teatre Tarragona obre les seves portes el proper 11 de desembre

El Teatre Tarragona obre les seves portes el proper 11 de desembre

Durant l'acte inaugural es clourà, oficialment, la Capitalitat de la Cultura Catalana. Els dies 18 i 19 de desembre el Teatre oferirà jornades de portes obertes per a tota la ciutadania
El Teatre Tarragona obre les seves portes el proper 11 de desembre Foto: Mauri Fernández
04/12/2012

 

El proper dimarts 11 de desembre el Teatre Tarragona aixecarà el teló amb un acte inaugural sota la direcció artística de Sergi Guasch. El tercer teatre de la ciutat converteix Tarragona en un emplaçament de primer ordre en el panorama de les arts escèniques. Tres teatres repartits entre la Rambla i el Camp de Mart amb 3.000 cadires per gaudir d’espectacles per a tots els gustos.

Teatre Tarragona. Hi tens un paper.

Les persones són les autèntiques protagonistes de la cultura i en aquest nou equipament tots i totes hi tenen un paper. Com no podia ser d’altra manera, les entitats ciutadanes, els creadors i tots aquells tarragonins i tarragonines que conformen la cultura de la nostra ciutat seran els veritables protagonistes tant de l’acte inaugural com del dia a dia d’aquest nou equipament escènic.

L’espectacle, dirigit per Sergi Guasch, s’iniciarà a les 19.30 h amb una desfilada plena de simbologia, on els representants de diverses entitats culturals de les arts escèniques portaran el foc blau del Teatre Metropol fins a la façana del Teatre Tarragona. Serà el moment en què s’il·luminarà el nou teatre i els ciutadans l’ocuparan, el faran seu. Tot seguit, ja a l’interior, el teatre, la dansa i la música arribaran a l’escenari del nou Teatre Tarragona guiades per les muses de les arts. L’espectacle també inclourà l’acte oficial de cloenda de la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Visites i jornades de portes obertes al Teatre.

Passat el dia 11 de desembre, el Teatre Tarragona oferirà, durant els propers dies i setmanes, jornades de portes obertes i visites per tal que tothom qui vulgui pugui recórrer tots els seus racons i conèixerne el funcionament i els avantatges que comporta per a Tarragona: gairebé 700 butaques més per a la ciutat, un escenari de 220 m2 de capacitat, un espai preparat tècnicament per acollir espectacles de mitjà i gran format, un valor de promoció turística i econòmica, i el més important, un punt de trobada i de cohesió dels agents culturals, dels creadors i dels ciutadans en general.

Així, els propers 18 i 19 de desembre, els ciutadans podran visitar el teatre en dues jornades de portes obertes, en horari d’11.00  a 14.00 h i de 18.00  a 21.00 h. Amb vista al 2013, abans de l’inici de la nova temporada teatral, està prevista l’organització de diverses visites adreçades a col·lectius de la ciutat. A partir del gener, es podrà sol·licitar informació a través del correu mht@tarragona.cat.

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta