Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2012 Els reis d'Orient cada vegada més a prop de Tarragona

Els reis d'Orient cada vegada més a prop de Tarragona

Els reis d'Orient cada vegada més a prop de Tarragona

El dia 5 de gener, a les 18.15 h, tindrà lloc l’arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient i a les 19 h s'iniciarà l'esperada Cavalcada
Els reis d'Orient cada vegada més a prop de Tarragona Imatge d'arxiu de la Cavalcada de Reis de Tarragona
02/01/2012

Com cada any, la ciutat de Tarragona es prepara per l’arribada de Ses Majestats els reis d’Orient i són molts els nens i nenes que es preparen per fer una merescuda rebuda al reial seguici, ja sigui al port de la ciutat on atracaran, o pels carrers on desfilarà la cavalcada.

Des d’avui els infants ja poden enviar les cartes als Reis

Avui dilluns dia 2, demà dimarts dia 3, i demà passat dimecres dia 4 de gener, es farà la recollida de cartes per part del servei de correus dels Patges Reials, al pati Jaume I del Palau Municipal de Tarragona.

El Tortell de reis

El dijous 5 de gener de 2012 a les pastisseries i forns de Tarragona, es posarà a la venda el tradicional Tortell de Reis, en honor a Ses Majestats. Hom pot trobar-hi la fava i la figureta d’un dels Reis, amb tot el que això comporta.

Desembarcament dels Mags al Moll de Costa / Serrallo, el dia 5 de gener

El dia 5 de gener, a les 18.15 h, tindrà lloc l’arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que serà saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. Els patges dels Mags també encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat.

Tot seguit tindrà lloc el parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la Consellera de Festes Carme Crespo i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats.

Un cop acabat hi haurà els focs artificials de benvinguda als Reis, oferts per l’Autoritat Portuària i el trasllat de la comitiva fins al punt d’inici de la Cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial.

A les 18.45 h, es farà el disparament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada.

A les 19 h, des de la plaça dels Infants-carrer Reial, s’iniciarà la Cavalcada dels Reis Mags, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans, la Guàrdia Urbana a cavall de gran gala i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en la què figuraran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant així com les escales dels Bombers de la Generalitat.

L’itinerari Reial passarà per la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs); el carrer Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font.

Cap a les 20.30 h, es preveu l'arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’Alcalde Sr. Josep Fèlix Ballesteros, i el missatge de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior i, finalment, el comiat.

Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran milers de regals per a les nenes i nens, i per a tota la ciutadania.

L’endemà, dijous 6 de gener de 2012. Diada de Reis

A les 9 h del matí els reis Mags Solidaris. Els Reis Mags visitaran diverses residències, hospitals i centres d’acollida de la ciutat.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta