Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2012 La Capsa de Música de la Tabacalera inicia la seva activitat

La Capsa de Música de la Tabacalera inicia la seva activitat

La Capsa de Música de la Tabacalera inicia la seva activitat

El tret de sortida el donarà el concert homenatge a Queen de l'aMt coincidint amb el Dia Internacional de la Música
La Capsa de Música de  la Tabacalera inicia la seva activitat Cartell del concert homenatge a Queen
07/06/2012

 

La Capsa de Música, la sala de concerts, situada a la planta baixa del Magatzem número 1 de la Tabacalera (Capsa Jove), obre les portes coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Música. La inauguració oficial es farà el proper dia 21 a les 18 h i comptarà amb un petit tast musical a càrrec de Xavier Pie i MAcc. “La Capsa de Música és el primer equipament del model de projecte de Tarragona Capital de la Cultura Catalana que inaugurem, després vindrà l’Arxiu Centre de tractament d’Imatges de Tarragona i finalment el Teatre Tarragona” ha dit Carme Crespo, tinent d’alcalde de Cultura.

La Capsa de Música i Tarragona 2012

L’obertura de la Capsa de Música és una bona notícia per a la música i la cultura en general tarragonina, i més coincidint amb l’any que Tarragona ostenta la Capitalitat de la Cultura Catalana. Sens dubte és senyal que la música a casa nostra gaudeix de bona salut. Carme Crespo ha afegit que “l’obertura de la Capsa de Música no significa només un nou espai per a la música, sinó també noves oportunitats per a totes aquelles persones que fan o volen fer música a casa nostra”. Es tracta d’una altra iniciativa pública-privada que dóna noves oportunitats a tots aquells artistes i col•lectius que fan ric el nostre teixit cultural i fan créixer cada dia la cultura tarragonina”.

Tribut a Queen

Com ja és habitual en els darrers anys, l’Associació de Músics de Tarragona (l’aMt) celebra el Dia Internacional de la Música amb un concert-tribut, en aquest cas dedicat a la banda britànica Queen. Serà divendres 22 i servirà per posar en funcionament de manera efectiva el nou equipament. El concert, gratuït, començarà a les 23 h i durant més de dues hores se succeiran els grups locals que interpretaran alguns dels temes més famosos de la banda de Freddie Mercury, Brian May, John Deacon i Roger Taylor. Els participants són Baglietto, Companyia de Música al Tuntún, Noddlyman, NLS!, Mientras Tanto, Tercer Traste, The Raining Frogs, Princes of Universe, Euler, En el Surco, Alberto Grima, Dique Seco, Xusma, Nexther i Z-30. A més, hi haurà fi de festa amb l’AMT All Stars interpretant “We will rock you” i “We are the campions”.

L’equipament

La nova sala compta amb un aforament de 500 persones i es complementarà en el futur amb els altres equipaments previstos dins l’Espai aMt –seu de l’entitat-, en aquest cas en la segona planta.
La sala té una superfície de 241,44 m², amb un escenari de 68,79 m² i barra de bar. A més, en aquesta planta baixa també hi ha camerinos, magatzem, lavabos i un despatx per a la gestió de l’aMt. L’espai gestionat per l’aMt es completarà amb 3 bucs d’assaig, un estudi amb sala de control i mescles, dues sales de gravació i dos espais dedicats a videocreació i arxiu, tots ells a la primera planta.

La Capsa de Música i l’aMt

La inauguració de la Capsa de Música –Espai aMt- suposa la culminació de més d’una dècada al llarg de la qual l’aMt i l’Ajuntament han treballat per tal que Tarragona tingués un espai dedicat a la música, la cultura i la ciutadania en general. Els darrers dos anys, l’aMt ha col·laborat colze amb colze amb l’Oficina de Projectes de l’Ajuntament en la definició de les característiques tècniques de l’espai que avui veu la llum.
D’altra banda, l’aMt també ha posat en funcionament aquest 2012 l’Oficina d’Atenció al Músic (OAM), un servei pioner a les nostres comarques que facilita als músics informació de tipus legal, econòmic, laboral, etc., especialment en un sector que sovint es mou entre l’amateurisme i la professionalitat. Les consultes a l’OAM es poden adreçar a mailto:oam@musicstgn.comi al telèfon 629 767 713.

Segells de reconeixement d’administració oberta