Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2012 Muda't , tercer tast de música i dansa tradicional

Muda't , tercer tast de música i dansa tradicional

Muda't , tercer tast de música i dansa tradicional

Durant tres dies, la ciutat s'omplirà de cultura popular i tradicional catalana.
Muda't , tercer tast de música i dansa tradicional Imatge del cartell del festival Muda't
06/06/2012

 

Tarragona continua apostant per la cultura popular i tradicional amb l’organització de la tercera edició del Muda’t, la mostra de dansa i música tradicional catalana de Tarragona, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de juny. La tinent d’alcalde de Cultura, Carme Crespo ha explicat: “el Muda’t arriba a la seva 3a edició i dóna el tret de sortida a l’estiu. Es tracta d’una mostra de les entitats de música i dansa tradicional de la nostra ciutat. Una programació que, seguint amb la línia de Tarragona 2012, aposta per crear punts de trobada i relació entre les entitats i la ciutadania”.

Amb l’objectiu d’omplir la ciutat de cultura popular durant tot un cap de setmana i d’exhibir el talent dels esbarts, casals i associacions tarragonines, el Muda’t ofereix actes per a tots els públics, en una nova edició que s’organitza a les portes de l’estiu per donar el tret de sortida a la intensa activitat festiva i cultural de la ciutat.

Enguany, com a novetat, les entitats organitzadores (Agrupació Tarragona Dansa, Casal Tarragoní , Esbart Dansaire i l’Esbart Santa Tecla) proposen obrir els seus locals als ciutadans i apropar, mitjançant unes breus explicacions, les parts més desconegudes i curioses de dansa i la música popular. En sessions d’una durada aproximada de mitja hora ens parlaran des de la música o el vestuari necessari per a una actuació, fins a la música i els instruments principals de la cobla. Una manera d’apropar la cultura a tots aquells que ho desitgin.

A més, enguany se suma una entitat de nova creació, l'Associació Balls a Plaça, un nou col·lectiu de músics de les comarques de Tarragona amb ganes de difondre la música i les danses tradicionals catalanes.

Es pot consultar el díptic en aquest enllaç.

 

Tarragona 2012. Capital de la Cultura Catalana

Tarragona està una vegada més d’enhorabona. I és que les entitats de la ciutat tornen a unir-se amb l’Ajuntament i la ciutadania per fer valdre i difondre la nostra activitat cultural. Tarragona, durant aquest any 2012 en què és Capital de la Cultura Catalana, està vivint més que mai la cultura de casa nostra, de la mà del propi teixit cultural i associatiu, fent visible i posant en valor tant el potencial cultural de Tarragona com tota aquella tasca que les entitats estan duent a terme.

Amb aquestes activitats, s’aconsegueix que la cultura de Tarragona es mudi i posi de relleu les arrels de la música i dansa tradicionals. El nom del programa, que es va estrenar l’any passat a l’octubre, fa referència al significat de Muda’t, que vol dir posar-se "guapo", arregla’t, prepara’t per a l'ocasió. Sovint implica el fet de quelcom diferent a la rutina, estar d’estrena, de canvi... Cal, doncs, que la cultura tradicional catalana demostri aquesta faceta a la ciutat de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta