Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2012 Tarragona 2012 apadrina l'estrena mundial de la pel·licula "Ghost Track"

Tarragona 2012 apadrina l'estrena mundial de la pel·licula "Ghost Track"

Tarragona 2012 apadrina l'estrena mundial de la pel·licula "Ghost Track"

El llargmetratge compta amb escenes rodades a l'Amfiteatre i al Circ
Tarragona 2012 apadrina l'estrena mundial de la pel·licula "Ghost Track" Foto: Jaume Omella.
13/06/2012

 

Tarragona acull dijous 14 de juny l’estrena mundial de la pel.lícula Ghost Track. El seu director, l’italià Fabrizio Rossetti, ha escollit Tarragona per presentar el seu film per dos motius. D’una banda, la pel·lícula compta amb seqüències rodades a escenaris tarragonins de luxe com són l’Amfiteatre i el Circ, i de l’altra, el director ha volgut aprofitar que Tarragona enguany és Capital de la Cultura Catalana.

El llargmetratge, produït per VIVIFILM, compta amb actors de renom com Fermí Reixach, La Shica, cantant i actriu que ha col·laborat amb Miguel Poveda i Jarabe de Palo, Tony Corvillo, Rocio Berenguer i Khaoula Bouchki.

Fabrizio Rossetti presenta una pel·lícula en què les mateixes cançons són les protagonistes. El film compta amb set històries juxtaposades, en què la música condiciona la vida dels seus protagonistes. Set històries explicades en set idiomes corresponents a les set notes musicals. Aquest és el punt de partida de Ghost Track.

El punt de partida de la pel·lícula és un fragment de l’himne compost a Sant Joan Baptista per Paulus Diaconus, una peça en llatí del segle VII en què l’inici de cada vers correspon a una nota musical. Cadascun d’aquests versos dóna títol a les set històries del film, que han estat rodades en diferents llocs del món i en diferents llengües (àrab, anglès, castellà, francès, etc.). Aquesta universalitat és essencial en la pel·lícula, ja que per desig del director sempre s’haurà de projectar en versió original subtitulada. Segons Rossetti, ”les paraules, els sons, els accents… aquesta barreja també forma part de la banda sonora de la pel·lícula, que no es pot modificar”.

Precisament la cinquena d’aquestes històries, ‘SOLvi polluti’, és la que ha estat rodada en diferents indrets de Tarragona. L’equip de producció buscava espais patrimonials per enregistrar algunes seqüències i va descobrir les localitzacions de l’Amfiteatre i el Circ. L’actor Fermí Reixach, actualment molt popular per interpretar el constructor Guillem Almeda a la sèrie de TV3 La Riera, hi encarna un violinista ja molt gran que torna a casa seva per tocar en el seu últim concert. Tot l’equip va sortir molt satisfet de Tarragona i especialment encantat amb la bellesa de la Volta Llarga del Circ.

La presentació del film serà a les 20 h, a Ocine Les Gavarres, amb la presència del director i de diversos actors. L’entrada és gratuïta i oberta al públic. La pel·lícula no és recomanada per a menors de 13 anys.

La pel·lícula estarà una setmana en cartell als Ocine Les Gavarres però la resta de la distribució encara no està lligada. Ghost Track és un film independent, rodat amb un pressupost reduït i que ara busca el seu lloc dins dels circuits comercials.

Tarragona 2012: plató cinematogràfic

Tarragona, en els últims mesos s’ha convertit en plató cinematogràfic per a anuncis i pel·lícules. En el que portem d’any, Tarragona ha acollit al voltant de 20 produccions audiovisuals i l’Ajuntament ha donat el seu suport a moltes d’elles, com és el cas de Ghost Track, a través de la Tarragona Film Office, que els ha ajudat en tot el procés.

Com deia Jesús Monllaó en una entrevista que li van fer fa poques setmanes on parlava de Tarragona i el cinema, a la nostra ciutat tenim un magnífic plató cinematogràfic gràcies al seu clima, llum i “decorats”, que la fan ideal per a fer-hi cine.

En aquest cas, Tarragona 2012, Capital de la Cultura Catalana, fa un cop més de canal i plataforma de visibilització i d’impuls de projectes culturals com aquest, reconeixent la feina que s’està fent a la ciutat i apadrinant projectes com Ghost Track, Veritas un curtmetratge també amb Fermí Reixach del qual s'han rodat seqüències a La Tabacalera o Crossing Limits, de la tarragonina Andrea Eidenhammer, El Fill de Caín de Jesús Monllaó, i el concert a favor de la pel·lícula Sonata per a Violoncel, d’Anna Bofarull, sobre la fibromiàlgia.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta