• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2012 Xavi Ballester guanya el premi Tinet de narrativa breu en l’edició 2011-2012

Xavi Ballester guanya el premi Tinet de narrativa breu en l’edició 2011-2012

Xavi Ballester guanya el premi Tinet de narrativa breu en l’edició 2011-2012 Xavi Ballester, guanyador del premi Tinet de narrativa breu 2011-2012
L’edició d’enguany ha comptat amb 336 propostes. Es tracta de la major participació de la història d’aquest premi
20/04/2012

El jurat ha decidit atorgar el premi Tinet de narrativa breu en l’edició de 2011-2012 a l’obra Ous ferrats, presentada pel vallenc Xavi Ballester Fàbregues.

L’edició d’enguany ha comptat amb 336 propostes, amb la qual cosa es registra la major participació de la història d’aquest premi.

El premi està dotat amb 1000 euros, aportats per la Diputació, i la publicació de l’obra guanyadora, junt amb una selecció d’altres contes participants, per Cossetània edicions. A banda d’escollir l’obra guanyadora, el jurat ha destacat també l’especial interès que tenen, per la seva qualitat, les obres presentades amb els títols Germans, Poyekhali, La pescadora i La partida. El jurat d’aquesta edició 2011-2012 ha estat integrat per les següents persones: Noemi Bagès, Josep Ballester, Àngel-Octavi Brunet, Andreu Carranza, Rosa Pagès i Enric Brull com a secretari.

Premi Tinet

El premi Tinet de narrativa va ser creat per la Fundació Ciutat de Tarragona en el marc de la posada en marxa de la xarxa ciutadana Tinet l’any 1997 com un premi singular, que es caracteritzava pel fet que els participants ho feien a través d’Internet. Aquesta novetat va fer que, de seguida, el premi aconseguís un alt nivell de participació. Dels 47 treballs el primer any es va passar a 108 el 1999; el 2002 es van superar ja els 200. I en l’edició de 2010 es van superar els 300 candidats. Enguany, amb 336, el premi Tinet registra la major participació de la seva història.

Des del seu inici, el premi Tinet és publicat per l’editorial Cossetània en un volum que recull, a més del relat premiat, una selecció d’altres narracions destacables. A més a més, des de fa uns anys compta amb el patrocini de la Diputació de Tarragona.

L’autor

Nascut a Barcelona (1974), resident a Valls.Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona.
Professionalment, exerceix de Tècnic de Comunicació i assessor cultural de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, primerament, i, actualment, a l’Ajuntament de Molins de Rei. Finalista del concurs “Mercè Rodoreda” de contes de la Festa Major de Gràcia, de l’any 2009, amb “El mirall”. Guanyador del 9è premi Lambda de contes, de l’any 2010, pel relat “Sense llençols” (http://www.lambda.cat/Premis/sense.pdf). Un text seu, “L’últim mestre de barraques de pedra seca”, com a participant en la darrera edició del premi Tinet, de 2010, es pot llegir a la Biblioteca de Tinet (http://www.tinet.cat/portal/uploads/122_l_ultim_mestre_de_barraques_de_pedra_seca_20110517135624.pdf)

L’obra

Sovint oblidem que la vida és un fràgil equilibri que en qualsevol moment i per qualsevol nimietat es pot trencar davant nostre i, en fer-ho, posar a prova la solidesa de l’edifici que hem alçat durant anys convençuts de la seva solidesa. Així ho constatarà el protagonista d’aquest relat, en llevar-se, amb gana i disposat a començar una nova etapa de la seva vida en el seu pis nou, i topar-se amb un enemic inesperat: uns humils i en aparença inofensius ous ferrats.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal