Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2013 Casa Canals recull la fotografia d'Stéphanie Roland, guanyadora del Premi Full Contact / The Private Space 2012

Casa Canals recull la fotografia d'Stéphanie Roland, guanyadora del Premi Full Contact / The Private Space 2012

Casa Canals recull la fotografia d'Stéphanie Roland, guanyadora del Premi Full Contact / The Private Space 2012

La mostra “Ideal City” s’inaugura aquest divendres a les 20 h
02/10/2013


Aquest divendres s’inaugura a les 20 h a la Casa Canals l’exposició "Ideal City", d’Stéphanie Roland. Aquesta jove fotògrafa belga (Anderlecht, Bèlgica, 1984) va guanyar la primera edició del Premi Full Contact / The Private Space 2012, organitzat dins del marc del Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona. Aquesta mostra individual neix amb l'objectiu de divulgar l'obra d’aquesta artista emergent guanyadora del Full Contact 2012.

El jurat de la primera edició va estar integrat per Josep Miquel Garcia, director de la Fundació Apeles Fenosa i patró de la Fundació Forvm per la Fotografia, en qualitat de president; Chantal Grande, directora artística de l’SCAN; Maria Oliva Rubio, directora artística de La Fàbrica; Valentín Vallhonrat, comissari del Museu de la Universitat de Navarra; Pedro Torres, comissari de The Private Space; Pilar DM, del blog El Dado del Arte, i Vicenç Boned, de la Galeria Tagomago.

Segons Roland, la mostra "Ideal City" és l’encarnació intel·lectual i física de la utopia, és el disseny urbà portat a la perfecció arquitectònica i humana. "Ideal City" aspira a construir una organització social singular basada en uns preceptes ètics i polítics determinats, per poder-hi viure de manera harmònica. Per a la seva autora, la Ciutat Ideal es desenvolupa conceptualment abans de ser construïda físicament i el seu fonament és el resultat d'una voluntat intel·lectual unificada. Les seves obres desdibuixen els límits entre la realitat i la ficció. Per a aquesta sèrie, Stéphanie Roland ha col·laborat i investigat amb diversos científics per poder connectar art i ciència i s’ha concentrat especialment en tota la tecnologia que permet enriquir la manera clàssica de crear fotografies i s'ha quedat sempre en el terreny de la mímesi fotogràfica.

Amb aquesta mostra, la fotògrafa pretén apropar-se a la representació del futur per desxifrar millor el present, així com també es planteja qüestions existencials reals: la persona que busca escapar d'un laberint o de sobreviure en un món postapocalíptic, la representació de la nostra civilització com una antiguitat, l'observació de les estrelles i de les altres galàxies… Totes aquestes qüestions creen en l’espectador, segons Roland, un dubte i li donen la sensació de veure quelcom invisible.

La mostra es podrà veure a la Casa Canals, seu de Fundació Forvm, fins al proper 5 de gener de 2014.

Segells de reconeixement d'administració oberta