Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2014 Art i Patrimoni s'uneixen en el nou projecte d'El Batec del Temps

Art i Patrimoni s'uneixen en el nou projecte d'El Batec del Temps

Art i Patrimoni s'uneixen en el nou projecte d'El Batec del Temps

La iniciativa s’emmarca en el programa d’accions 3.0 de Cultura
03/07/2014


Les àrees de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona han engegat un nou projecte que s’emmarca en el programa d’accions 3.0 posat en marxa l’any 2012. Es tracta d’El Batec del Temps, una iniciativa que té l’objectiu d’unir patrimoni i art per tal de mostrar la riquesa històrica de la ciutat a partir de la interpretació de creadors actuals.

El Batec del Temps, doncs, té la finalitat de provocar un diàleg innovador entre els principals espais patrimonials i els artistes actuals de diverses disciplines, a partir d’una interpretació contemporània que tingui en compte la història escrita i oral que hi ha hagut al voltant d’aquests monuments al llarg del temps. En aquest sentit, la voluntat és fer que els ciutadans i visitants s’aproximin al patrimoni de la ciutat d’una manera més emocional, tenint en compte no només la història que ens han explicat, sinó també les històries, les vivències, les sensacions que “respiren” els recintes.

Dins d’El Batec del Temps, cada any s’escolliran dos espais de la ciutat i es posaran en relació amb diversos artistes perquè hi desenvolupin una proposta, que es concretarà en unes accions presencials, integrades en el mateix espai, i en unes accions virtuals, que exploraran l’espai d’Internet com a context específic per a la creació i per a una experiència cultural plena. Per a l’any 2014, el fotògraf Pep Escoda, que està treballant en el projecte juntament amb dues persones del seu equip, Marta Richardson, assistent de fotògraf, i Abelardo Castellet, a la postproducció fotogràfica, ha escollit el Fòrum de la Colònia i el Circ romà com a interlocutors per al seu diàleg. Les dues accions presencials als recintes tindran lloc els dies 19 i 20 de setembre al vespre, en el marc de les Festes de Santa Tecla, que introduiran els ciutadans en l’obra que podran veure permanentment per Internet.

El projecte vol aprofitar els recursos propis que Internet ofereix actualment, i pel fet que, precisament, l’entorn 3.0 és un espai ideal per compartir el procés de treball i de documentació que s’està generant, en aquests moments ja està obert el perfil d’Instagram @elbatecdeltemps. En aquest canal de la xarxa social de fotografia que a hores d’ara està més de moda, s’hi van publicant imatges i textos que resulten del procés de descoberta dels monuments i que van teixint una història, que desembocarà en una obra que encara no està acabada i que en part podria estar determinada per la interacció que es generi a la xarxa.

Pep Escoda 5-min.JPG

De la mateixa manera, posteriorment al setembre, es proposarà que la interacció continuï convidant els visitants que expliquin ells mateixos les sensacions i les històries que han viscut en aquell entorn, a partir d’imatges o bé a partir de comentaris.

El web http://elbatecdeltemps.tarragona.cat, que estarà operatiu al setembre, integrarà totes les fases del projecte, tant les que desenvolupin els fotògrafs com les interaccions ciutadanes.

> Accés al dossier informatiu del projecte "El Batec del Temps"


Fotografies: Pep Escoda
Imatge: Octavi Lobo, Aktitud

Segells de reconeixement d'administració oberta