Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2014 El Concurs, aparador de Tarragona i del món casteller arreu del món

El Concurs, aparador de Tarragona i del món casteller arreu del món

El Concurs, aparador de Tarragona i del món casteller arreu del món

La Tarraco Arena Plaça va viure ahir no només el millor Concurs de Castells de la història pel que fa les construccions que s’hi van veure, sinó que també va ser el més seguit a través dels mitjans de comunicació
El Concurs, aparador de Tarragona i del món casteller arreu del món Aspecte esplèndid de la TAP a l'inici del Concurs de Castells
06/10/2014

 

La Tarraco Arena Plaça va viure ahir no només el millor Concurs de Castells de la història pel que fa les construccions que s’hi van veure, sinó que també va ser el més seguit a través dels mitjans de comunicació a Catalunya, a l’Estat i, fins i tot, a diferents mitjans del món.

El XXV Concurs de Castells ha estat un dels temes destacats del cap de setmana als mitjans catalans i de l'Estat espanyol, confirmant el certamen tarragoní com el principal aparador del món casteller. El Concurs ha estat avui imatge de portada als principals diaris editats a Catalunya i també és notícia a les edicions en paper de rotatius com El País, ABC, La Razón o 20 Minutos.

Gairebé tot Catalunya va poder seguir íntegrament les dues jornades del Concurs gràcies a la transmissió de la Xarxa, amb una audiència potencial de milers de persones. El resum de 90 minuts que va oferir Televisió de Catalunya ahir al vespre va ser vist per 179.000 espectadors i un 7% del share, xifra gairebé dos punts superiors a la de fa dos anys.

La presència de fotògrafs d’agències internacionals com Associated Press, France Press, Reuters o Getty Images també han permès que el Concurs, els castells i Tarragona arribin a les edicions digitals de mitjans com The Wall Street Journal, Índia Times, el britànic The Guardian, el Otago Daily Times de Nova Zelanda, el Palm Beach Post de Florida (Estats Units), el digital nord-americà MIC o Yahoo News, entre molts d’altres.

A banda, a les properes setmanes cal esperar l’emissió dels reportatges que van rodar aquest cap de setmana la productora austríaca West4Media, la televisió estatal japonesa NHK o la britànica BBC (emissió prevista a finals de 2015, dins de la sèrie documetnal ‘Forces of nature’), entre d’altres.

Pel que fa a les ràdios, Rac1 va retransmetre quatre hores de la jornada d’ahir diumenge, mentre que Catalunya Ràdio i Catalunya Informació va oferir connexions constants a la seva programació, cobertura similar a la de Ràdio Nacional d’Espanya. Nombroses emissores locals com Tarragona Ràdio, Ràdio Valls, Ràdio Vilafranca, Penedès FM o Ràdio Cardedeu també van retransmetre en directe el certamen.

Cal recordar que per a aquesta edició s’havien acreditat prop de 350 periodistes de diferents mitjans de comunicació.

Altres dades d'interès:

  • Durant les tres jornades del Concurs, la pàgina web oficial ha rebut un total de 36.934, desglossades de manera següent: 2.679 el diumenge 28 de setembre, 8.692 el dissabte 4 d'octubre i 25.563 el diumenge 5 d'octubre (amb puntes de fins a 900 usuaris connectat simultàniament, com per exemple en el moment en què la Jove de Tarragona carregava el 3de10 amb folre i manilles). Aproximadament un 6% del total d'aquestes visites provenen de l'estranger. En l'edició de 2012, el mateix web va registrar 27.456 visites.
  • L'aplicació per a dispositius mòbils del Concurs de Castells va registrar 5.245 visites durant aquest cap de setmana.
  • Tarragona Cultura va convidar per a l'esdeveniment 13 instagramers les fotografies dels quals ja han rebut més de 33.434 'likes'.
  • Fins a aquest moment el concurs fotogràfic #FandelConcurs compta amb 2.970 imatges publicades a Instagram.
Segells de reconeixement d'administració oberta