Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2014 El Concurs de Castells, aparador del món casteller en l'àmbit internacional

El Concurs de Castells, aparador del món casteller en l'àmbit internacional

El Concurs de Castells, aparador del món casteller en l'àmbit internacional

Important presència de mitjans estrangers per seguir el certamen
El Concurs de Castells, aparador del món casteller en l'àmbit internacional Foto de Manel Granell
03/10/2014

L'àmplia presència de mitjans internacionals destaca especialment en la cobertura mediàtica del XXV Concurs de Castells, que aquest cap de setmana viurà les seves dues jornades principals a la Tarraco Arena Plaça (TAP). En total s'han repartit unes 350 acreditacions per a periodistes, càmeres, fotògrafs, tècnics, etc., corresponents a prop de 100 mitjans diferents. El Concurs ja ha acollit tradicionalment diversos mitjans d'altres països (fa dos anys va cobrir l'esdeveniment la televisió nacional xinesa CCTV, i fa quatre anys, l'alemanya Deutsche Welle), però aquest 2014 s'ha donat un important salt endavant en aquest sentit.

El desplegament internacional l'encapçala la televisió britànica BBC, que enregistrarà a Tarragona un fragment de la sèrie documental Forces of nature, que té previst emetre a finals de l'any vinent. Un equip de deu persones s'ha desplaçat expressament a la Tarraco Arena Plaça per enregistrar espectaculars imatges aèries dels castells que basteixin les colles. Per aquest motiu comptarà, entre d'altres, amb dues càmeres aèries, conegudes tècnicament com a cable-dolly, que es desplaçaran horitzontalment pel sostre de la TAP.

La TV pública japonesa NHK es troba aquests dies a Catalunya enregistrant un ampli reportatge sobre el fet casteller, que se centrarà fonamentalment en el paper de les colles vallenques en aquest Concurs de Castells. La productora austríaca West4Media també es desplaçarà aquest cap de setmana a Tarragona atreta pel fet casteller, així com una productora canadenca que està enregistrant un reportatge sobre l'actualitat política i social a Catalunya. La televisió turca TRT TÜRK i la televisió internacional Euronews completen el desplegament de les televisions estrangeres.

Quatre agències de fotografia internacionals, Associated Press, France Press, Getty Images i Reuters, també han confirmat la seva assistència a l'anomenat Espectacle casteller més gran del món. En l'anterior edició, les imatges d'una d'aquestes agències ja van fer arribar el Concurs de Castells i Tarragona a mitjans com The Guardian, Daily Mail, NBC News o el Herald Sun d'Austràlia. El Concurs també ha fet que diaris com l'alemany Die Zeit o rotatius francesos com Le Progrès Lyon o Midi-Libre siguin presents aquest cap de setmana a la TAP.

Pel que fa als mitjans més propers, cal destacar, a banda de la retransmissió de la Xarxa de Comunicació Local i el resum de 90 minuts que TV3 emetrà diumenge a la nit, la nombrosa presència de ràdios. D'aquesta manera, Rac1 emetrà de 12 a 16 h la jornada de diumenge i el certamen també es podrà seguir a través de les retransmissions de Tarragona Ràdio/Diari Casteller, Ràdio Valls, Ràdio Vilafranca o Penedès FM, entre d'altres.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta