• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2014 Els Tres Tombs, a punt per a aquest diumenge

Els Tres Tombs, a punt per a aquest diumenge

Els Tres Tombs, a punt per a aquest diumenge Fotografia: Tarragona Turisme
Tarragona recupera una tartana catalana i un carro de trabuc
12/03/2014

El proper diumenge 16 de març, està prevista la celebració a Tarragona dels tradicionals Tres Tombs organitzats pel Gremi de Pagesos. A partir de les 9 h. del matí, tindrà lloc la concentració al Pàrquing de la Tabacalera amb la rebuda dels camions que transporten els carros i els animals que participaran a l’esdeveniment. Segons Jordi Batet, del Gremi de Pagesos, s’esperen, aproximadament, uns 50 carruatges de diverses dimensions i unes 200 cavallaries entre enganxes i animals muntats, procedents de diferents indrets de Catalunya. Enguany el curador dels carruatges històrics municipals, Jordi Rovira, ha restaurat la tartana catalana, un vehicle que feien servir els burgesos, els pagesos rics, els metges, etc o com a taxis; i el carro de trabuc –dotat de rodes gruixudes per carregar enderrocs, llambordes o sacs.

Tot seguit, sobre les 10 h. hi haurà l’esmorzar de germanor entre tots els participants, això serà desprès de la comprovació d'inscripció. A les 11 h es procedirà a donar la sortida de la cavallada, que anirà acompanyada de la banda gremi per donar lluïment a la festa.

La comitiva enfilarà pel carrer de Ramon y Cajal fins a la Rambla Nova, indret on es fan els tradicionals Tres Tombs i on es procedirà a la benedicció dels animals, des de la tribuna instal·lada davant de les oficines de l'Ajuntament de la Rambla Nova. El darrer tomb, és el que veurà el repartiment de trofeus commemoratius de la diada entre els participants. “Desitgem que sigui una gran jornada, per petits i grans, que ens permeti recordar les tradicions dels nostres avantpassats. L’Ajuntament recolza institucionalment aquesta tradició, perquè és un plus per a la nostra ciutat, que s’hi passegin carruatges i cavalls”, ha manifestat Francisco Zapater, conseller de Relacions ciutadanes.

Accés a la fitxa d'agenda dels Tres Tombs

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal