Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2014 Festival de Fotografia Scan 2014

Festival de Fotografia Scan 2014

Festival de Fotografia Scan 2014

Oberta una nova convocatòria per a participar a Full Contact
Festival de Fotografia Scan 2014 Imatge de la darrera edició de Full Contact
30/04/2014


La segona edició de Full Contact ja ha obert una nova convocatòria, després de l’èxit del 2012, en què es van presentar gairebé 200 propostes, quan es va celebrar el darrer certamen del Festival de Fotografia SCAN. Aquest meeting point entre fotògrafs emergents i professionals del sector tindrà, a més, enguany l’al·licient que el premi estarà presidit per Joan Fontcuberta. Tot plegat un important incentiu per a un nou certamen d’SCAN a Tarragona, la ciutat de la fotografia a Catalunya, que és l’únic esdeveniment d’aquest gènere artístic amb caràcter internacional al nostre país.

Full Contact és un punt de trobada que pretén establir intercanvis, així com generar xarxes, ponts i sinergies entre els Full Contact Artists (FCA) -artistes/fotògrafs emergents-, d'na banda, i, d'una altra, els Full Contcat Followers (FCF) -agents del món de l’art-, com són els comissaris independents, els directors de festivals, les galeries, els centres d’art o els editors, amb l’objectiu d’incentivar les col·laboracions i promoure les relacions artístiques i comercials entre ambdós col·lectius. En aquest sentit, SCAN apadrinarà 20 fotògrafs emergents d’arreu i els convidarà a participar a FULL CONTACT 2014, que vol ser, alhora, un acte obert a tothom, que convida a assistir-hi i prendre part del debat i la difusió de la fotografia contemporània.

Dins aquest certamen existeix el PREMI FULL CONTACT, on un jurat professional, enguany, a més, presidit pel prestigiós fotògraf Joan Fontcuberta, escollirà un portfoli guanyador entre els vint participants escollits. El premi consistirà en la producció d’una exposició individual que s’exhibirà a Tarragona l’any 2015, patrocinada per Fundació Privada Mútua Catalana.

El Festival SCAN
La ciutat de Tarragona serà l’escenari un any més, aquesta tardor de 2014, d’una nova edició del Festival de Fotografia SCAN Tarragona, un esdeveniment internacional creat el 2008 per l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. El projecte està dirigit per la Fundació Forvm per la Fotografia. SCAN Tarragona és un festival de caràcter obert i vocació internacional, que acull iniciatives de procedència múltiple, pública i privada, i que es caracteritza per la promoció de la fotografia. Vol ser un punt de trobada del sector de la fotografia de creació i, sobretot, fer possible que el públic general gaudeixi d’una interessant oferta d’exposicions i activitats. Per aconseguir-ho, SCAN Tarragona compta amb la participació fidel i entusiasta dels agents culturals de la ciutat: institucions i entitats, museus i fundacions, responsables d’espais culturals o artístics i centres d’ensenyament. Tots ells ompliran el programa del festival amb continguts d’alta qualitat i interès artístic.

Per a més informació es poden consultar les bases al web, així com participar-hi fins el proper 9 de juny.

> Més informació www.scan.cat

Segells de reconeixement d’administració oberta