Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2014 La dansa entra al teatre i surt al carrer amb motiu del Dia Internacional

La dansa entra al teatre i surt al carrer amb motiu del Dia Internacional

La dansa entra al teatre i surt al carrer amb motiu del Dia Internacional

Un dels actes més esperats és la “barra” al Balcó del Mediterrani
16/04/2014

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, el proper 29 d’abril, l’Àrea de Cultura organitza amb la col·laboració de les entitats exhibicions de diversos estils de dansa amb la participació de ballarins de totes les edats.

A banda de l’actuació de les escoles de l’Associació pel Foment de la Dansa a Tarragona, un dels actes principals i ja tradicional, és l’exhibició d’una classe de ballet clàssic de “barra” del Balcó del Mediterrani, on hi participen més de dues-centes ballarines alumnes de dansa de diverses edats. La segona exhibició pública de diversos estils està prevista pel dissabte 26 d’abril al Parc Francolí on s’espera la participació de la resta d’escoles de la ciutat, les quals no poden participar a la resta d’actes.

D’aquesta manera totes les escoles de la ciutat tenen l’oportunitat de participar amb aquesta celebració i mostrar a la ciutat la diversitat cultural al voltant de la dansa, en totes les seves manifestacions i estils. Segons ha destacat la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, “la voluntat d’aquesta conselleria és la d’oferir aquests espais públics on es fomenti l’estudi, la participació i l’exhibició del treball de les escoles i el seu alumnat”.

ACTES AL TEATRE TARRAGONA

Diumenge 27 d’abril, 18 i 20 h
GALA DE DANSA
ASSOCIACIÓ PEL FOMENT DE LA DANSA DE TARRAGONA
Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa 2014
Preu: 2 €
Venda d’entrades per: www.tarracoticket.cat i a les taquilles del Metropol
Abril és el mes de l’any en el qual la dansa pren especial protagonisme arreu del món amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa. Tots els amants d’aquesta disciplina presten especial atenció a aquest esdeveniment i participen activament d’una o altra forma per tal de potenciar les seves qualitats. En aquest cas gràcies a la perseverança i el treball diari de totes les professores i escoles que formen l’Associació pel Foment de la Dansa, podrem veure una exhibició de dansa de les alumnes de les escoles Artis, Estudi de Dansa Montserrat, Escola Endantza i el Taller, que ompliran el Tarragona amb tota la força i vitalitat de les seves estudiants.

Més informació

Divendres 16 de maig, 21.30 h
BRODAS BROS
Concert concepte
Preu: 14 €
Direcció Artística: Lluc Fruitós
Ballarins: BBoy Carlos Carmona, Bboy Kadoer, Lluc Fruitós , Pol Fruitós, Berta Pons i Clara Pons
Concert o espectacle de dansa? Les dues coses!
Virtuosisme, precisió tècnica i creativitat. Un concert amb ballarins: així defineix la carismàtica companyia catalana de hip hop, Brodas Bros, el seu espectacle, Concierto Concepto, en què amb dansa i música expressen la seva energia, tècnica i positivisme. Tot recorda un concert, l’estètica, la composició coreogràfica i la posada en escena, i
d’aquí el títol de l’espectacle: el concepte és el que el fa diferent. La companyia Brodas Bros neix el 2006 quan els germans Pol i Lluc Fruitós, després de nombroses actuacions i workshops, decideixen donar un nom a tota la feina que ells dirigeixen. Des dels inicis, les germanes Clara i Berta Pons s’integren en aquesta companyia catalana de dansa i cultura urbana, on representen la part femenina del hip hop. Tot i la seva joventut, la companyia ja ha actuat arreu del món amb els seus cinc espectacles.

Més informació

ACTES AL CARRER

Dissabte 26 d’abril, 12 h // Parc del Riu Francolí
EXHIBICIÓ DE DIVERSOS ESTILS DE DANSA
Alumnes i professors de dansa de diverses escoles de dansa de la ciutat ens oferiran coreografies de diversos estils de dansa el els quals el cos és el principal protagonista.
Més informació

 

Dimarts 29 d’abril, 18 h // Balcó del Mediterrani
GRAN BARRA DE DANSA CLÀSSICA AL BALCÓ DEL MEDITERRANI i lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa
Més de 150 alumnes de les escoles de dansa de Tarragona s’apleguen al Balcó del Mediterrani per fer els seus exercicis clàssics en una “barra” excepcional. L’acte estarà precedit per la lectura del Manifests del Dia Internacional de la Dansa.
Més informació

Segells de reconeixement d’administració oberta