Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2014 Les propostes de les entitats i el Sant Magí més tradicional, els actes consolidats de la festa

Les propostes de les entitats i el Sant Magí més tradicional, els actes consolidats de la festa

Les propostes de les entitats i el Sant Magí més tradicional, els actes consolidats de la festa

Presentat el programa de Sant Magí, que se celebrarà del 14 al 19 d'agost a Tarragona..
Les propostes de les entitats i el Sant Magí més tradicional, els actes consolidats de la festa Cartell de Sant Magí 2014, dissenyat per Mar Borrajo
31/07/2014

Sant Magí 2014 torna ser la festa major d’estiu més esperada de l’any amb la participació de moltes entitats que la fan possible i que ja han consolidat les seves iniciatives amb èxit de participació i també ho són, com no podria ser d’una altra manera, els actes més tradicionals, relacionats amb l’aigua, l’arribada de l’aigua i la processó del sant.

Enguany presentem un programa amb més de 200 actes, que en la línia dels últims anys aglutina les propostes de les entitats, la part tradicional i espectacles que alhora formen part del Festival d’Estiu, com són, en aquest cas: el concert de Melendi, el Ballet Nacional Cosaco de Rússia i el musical La Fuerza del Destino en homenatge a Mecano. La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria ha destacat que Sant Magí ja és una festa de la ciutat, on hi conviuen els actes més tradicionals amb les activitats organitzades per les entitats tarragonines.

El cartell ha estat realitzat per la dissenyadora tarragonina Mar Borrajo que ha explicat s’ha inspirat en els elements més representatius de la festa com són la Síndria i Sant Magí i els ha vinculat amb imatges clarament tarragonines com el Balcó Mediterrani i els vaixells del barri marítim del Serrallo. La dissenyadora ha destacat com a novetat curiosa que el llibret de la programació inclou un flip book, en passar ràpid les pàgines, a baix a la dreta, es veu Sant Magí movent el seu bastó per fer brollar l’aigua.

Enguany, destacar, com a acte previ, la 3a Cursa Nocturna del Seguici organitzada per la Mulassa, que serà el dissabte 9 d’agost i que cada vegada convoca a més participants; l’ampliació de la Sindriada, que organitzada per la Pipel Entertainment  enguany tindrà una durada de tres dies amb un nou emplaçament a la Plaça del Rei i amb noves propostes i iniciatives impactants i per a tots els públics, com la Watermelon Pool, el Vermut de la Sindriada o la Guerra de l’Aigua.

També cal destacar la programació que proposa un any més La Imaginada, portant al Camp de Mart actes dels tipus més variats i de caràcter interdisciplinar, treballant amb els col·lectius de la ciutat i amb sopars i xerrades populars.

Una altra de les entitats que té la seva cita ineludible per Sant Magí, és l’Associació de Músics de Tarragona (AMt), que fa l’històric Festival de l’Associació de Músics de Tarragona Tabacalera 2014, enguany la seva 15a edició i la participació, entre d’altres, de La Banda Municipal del Polo Norte, Harrison Ford Fiesta i 9 Son; el dia 15 d’agost a partir de les 20h al davant de la Tabacalera.

Així mateix, sumem altres propostes de les entitats; que s’intercalaran amb la Revetlla Remullada amb la Companyia d’Espectacles Pa Sucat i el Dj Remulla’t i alguns dels elements renovats per part de la Brigada Municipal; així com l’Arribada de l’aigua de Sant Magí de la Brufaganya amb la participació dels Portants, vigília de la Diada.

Els actes tradicionals més destacats seran la Trobada de Gegants i Nanos, organitzada per la Colla Gegantera del Passeig Torroja i el Club Maginet, i la Mostra de Balls de Gitanes, organitzada pel Ball de Gitanes de Tarragona. El dia 18 es farà la Cercavila de l’Aigua pels carrers de la Part Alta, amb els carros i cavalls de la Societat Sant Antoni de Valls,  i el dia de Sant Magí, el 19 d’agost protagonitzaran la jornada la diada castellera a la plaça de les Cols amb les 4 colles locals al migdia i la Professó amb el Seguici de Sant Magí, que clourà amb l’entrada de Sant Magí al Portal del Carro i el potent foc pirotècnic.

> Aquí podeu descarregar-vos el programa de Sant Magí 2014 en pdf

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta