Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2014 Grans noms i espectacles omplen la nova temporada de Teatres de Tarragona

Grans noms i espectacles omplen la nova temporada de Teatres de Tarragona

Grans noms i espectacles omplen la nova temporada de Teatres de Tarragona

Barcelona, Un aire de famíla, Rosana, Tricicle i les òperes Norma i La Bohème, entre els espectacles més destacats. També formen part de la programació un bon nombre de formacions i companyies del territori
Grans noms i espectacles omplen la nova temporada de Teatres de Tarragona Barcelona, amb Emma Vilarasau i Míriam Iscla, inaugurarà la nova temporada dels Teatres de Tarragona
11/02/2014

Norma i La Bohème seran les dues òperes que es podran veure aquesta nova temporada de Teatres de Tarragona, que s’ha presentat avui en roda de premsa i que s’avança a la primavera abarcant els mesos de març a juny. I amb òpera, música en directe, teatre i dansa, aquesta nova programació consolidarà el projecte iniciat ara fa un any amb l’obertura del nou equipament i que ha donat tants bons fruits, com la xifra rècord de més de 67.000 espectadors i moltes de les funcions amb les localitats exhaurides.

A més i durant aquests quatre mesos d’intensa activitat cultural a la ciutat, Teatres de Tarragona acollirà, entre d’altres, les celebracions del Dia Internacional de la Dansa, la Mostra de Teatre Jove, el Festival Dixieland o els Premis Literaris, com a coprogramació professional del calendari. En total, més de 130 actes i més de 40 entitats conformaran el programa complet d’aquesta temporada març-juny 2014.

Pel que fa al teatre destaca l’obra Barcelona, amb què comença la temporada, una obra de Pere Riera amb Emma Vilarasau i Míriam Iscla que ve del Teatre Nacional de Catalunya amb molta força i que serà l’encarregada de donar el tret de sortida a una programació que teatralment parlant ens permetrà gaudir de grans noms de la nostra escena: amb Lluís Soler i Xavier Boada a Per un sí o per un no; o Ramon Madaula, Sílvia Bel, Francesc Orella i Maife Gil a Un aire de família i finalment Montserrat Carulla a la Iaia.

Albert Pla torna a Tarragona amb Manifestación i Vaivén Circo ens oferirà un deliciós espectacle de circ per a tots el públics, de la mateixa manera que el públic familiar podrà gaudir del musical La Ventafocs i de l’espectacle de titelles Gulliver al país de Lil·liput. I per primera vegada podrem veure en acció a la nova Jove Companyia del Teatre Nacional que ens acostarà al món de Serafí Pitarra amb El Cantador, a la Sala Escenari del Teatre Tarragona.

La dansa estarà representada per l’espectacle de la companyia resident Sagardoy/Bravo-Plan B que després d’aconseguir el reconeixement internacional per les seves col·laboracions amb la Companyia Nacional de danza i el ballet Víctor Ullate ens presentarà un doble programa ple de força i sensualitat. Els Brodas Bros ens portaran un espectacle de molta vitalitat amb música i hip-hop.

Pel que fa a les propostes musicals fer esment dels dos convidats d’excepció de l’Orquestra Camera Musicae: el violoncel·lista Lluïs Claret i la soprano Núria Rial. I pels volts de Setmana Santa destacar els dos rèquiems de la programació: El de Brahms al Teatre Tarragona, amb el cor de l’URV i l’Orquestra Simfònica del Vallès i el de Duruflé a la Catedral, amb el seu nou orgue i a càrrec del Cor Ciutat de Tarragona. I tres concerts més, molt suggerents: Maria del Mar Bonet per celebrar el centenari de Joan Vinyoli, Rosana en un concert en què fa un repàs als seus grans èxits i els tres galàctics Sisa/Portet i Oiver ens portaran un concert màgic i extraordinari.

I finalment destacar, que en la gran aposta per l’ampliació de l’oferta teatral i d’arts escèniques d’aquesta ciutat que des de l’obertura, ara fa un any del nou Teatre Tarragona al públic, tenim també l’òpera. D’una banda podrem gaudir de Norma, l’obra mestra de Vincenzo Bellini i d’altra, La Bohème, una de les òperes més estimades pel públic, de Giacomo Puccini. Totes dues produïdes per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell.

Accés al dossier de premsa de la programació març-juny dels dels Teatres de Tarragona

 

Segells de reconeixement d’administració oberta