Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2014 Prop de 900 cantaires interpretaran "Amics de Pedra" al Teatre Tarragona

Prop de 900 cantaires interpretaran "Amics de Pedra" al Teatre Tarragona

Prop de 900 cantaires interpretaran "Amics de Pedra" al Teatre Tarragona

La composició, creada amb motiu de la Tarraco Biennal, s'interpretarà el 22 i 23 de novembre
Prop de 900 cantaires interpretaran "Amics de Pedra" al Teatre Tarragona Imatge de la roda de premsa de la presentació de la cantata "Amics de Pedra"
12/11/2014

Amb motiu de la Tarraco Biennal, II Congrés Internacional d'Arqueologia, que es farà aquest mes de novembre, la Fundació Privada Mútua Catalana i l'Associació Cor Ciutat de Tarragona van decidir la creació d'una nova cantata infantil sobre la Tarragona romana. En col·laboració amb les regidories de Cultura i Ensenyament de la ciutat, van tirar el projecte endavant, que finalment ha comptat amb la participació de 16 centres educatius, escolars i musicals que sumen prop de 900 nens i nenes d’entre 3er-5è de primària.

Per fer el llibret s’ha comptat amb el treball del poeta tarragoní Adrià Targa, i de la música se n’ha encarregat Joan Vives, compositor experimentat en el tema de musicals (ha fet moltes col·laboracions amb Dagoll Dagom) i cantates (per exemple 50 milions de segons -Cantània 2012- o Un cau de mil secrets -La Pedrera).

La cantata, amb el títol Amics de pedra, explica la visita d’una escola al Museu Arqueològic de Tarragona i tot el que els passa als nois, a la professora...i a l’emperador Octavi August! Una història divertida, plena de picades d’ullet que, a més de fer-nos passar una bona estona, ens aproparà a la realitat d’un museu que vol ser viu.

Les escoles i grups corals que hi participen, són: Rossinyols de Tarragona, Conservatori de Tarragona, Estudi de Música, Sagrat Cor de Jesús, Sant Domènech Guzman, Col·legi Roig, La Floresta, Pau Delclòs, Els Àngels, Sant Pau, Arrabassada, Cors Alegres de Valls, Lestonnac-L’ensenyança, Pràctiques, Escola Municipal de Música i Miracle.

El concert s’interpretarà en tres funcions diferents, amb uns 300 nens i nenes en cada sessió. Seran els propers dies dissabte 22 de novembre a les 18h i diumenge 23 a les 12 i a les 18h, al Teatre Tarragona. El preu únic de l’entrada és de 6€.

FITXA ARTÍSTICA: Joan Vives, lletrista i compositor; Adrià Targa, llibretista; Marc Chornet, direcció d'escena i disseny videogràfic; Neus Pàmies i Jofre Borràs, actors i Josep Prats, director.

Accés a la sinopsi de l'espectacle "Amics de Pedra"

Segells de reconeixement d’administració oberta