Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2014 Torredembarra dóna el tret de sortida al XXV Concurs de Castells

Torredembarra dóna el tret de sortida al XXV Concurs de Castells

Torredembarra dóna el tret de sortida al XXV Concurs de Castells

La jornada comptarà amb la participació d’onze agrupacions
Torredembarra dóna el tret de sortida al XXV Concurs de Castells Distribució de les colles castelleres participants a Torredembarra
26/09/2014

El XXV Concurs de Castells començarà aquest diumenge amb una primera jornada a la plaça del Castell de Torredembarra amb la participació d’onze colles. Des de l’any 1997 Torredembarra organitzava el Concurs7, un certamen que tenia lloc els anys senars adreçat a les colles que no tenien cabuda al Concurs de Castells tarragoní. Ara els dos concursos s’han integrat i la cita torrenca precedirà a les dues grans jornades del Concurs a la Tarraco Arena Plaça, els dies 4 i 5 d’octubre.

Les onze colles participants són Tirallongues de Manresa, Castellers de Berga, Castellers de Mallorca, Castellers de Badalona, Colla Jove Xiquets de Vilafranca, Vailets de l'Empordà, Colla de Castellers de Caldes de Montbui, Castellers d'Altafulla, Castellers de Castelldefels, Nyerros de la Plana i Castellers de les Roquetes, de les quals sis debutaran en el format del Concurs de Castells. Els Castellers de Mallorca participaran per segona vegada al Concurs, després del seu debut a Tarragona l’any 2002.

En tractar-se d’una mateixa competició, les jornades torrenques i tarragonines compartiran una mateixa normativa, una mateixa taula de puntuacions i un mateix jurat. Tal com estableixen les bases, les colles actuaran en ronda conjunta sempre i quan no actuïn una construcció igual o superior al 7 de 7.

Les colles començaran a entrar a la plaça del Castell a partir de les 9.15 h. A les 10 h s’interpretarà ‘Els segadors’ i, acte seguit, començarà el Concurs. La diada està previst que s’acabi aproximadament a les 14 h moment en què tindrà lloc el lliurament de trofeus.

Segells de reconeixement d’administració oberta