Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2015 Acció col·lectiva "Atenció, La Móra", de Sergi Quiñonero

Acció col·lectiva "Atenció, La Móra", de Sergi Quiñonero

Acció col·lectiva "Atenció, La Móra", de Sergi Quiñonero

Es realitzarà el dissabte 28 de febrer a la Platja de la Móra de Tarragona
27/02/2015

L'artista Sergi Quiñonero està desenvolupant un projecte artístic durant tot el mes de febrer a la Punta de la Móra, mitjançant accions poètiques que ens connecten amb aquest entorn i el seu context, sotmès a una pressió humana excessiva i sovint poc considerara. L'artista convida a la ciutadania a la participació en diversos esdeveniments que culminen el dissabte 28 de febrer amb l'acció col·lectiva Atenció: La Móra, a partir de les 10h a la Platja de la Móra.

Aquesta acció consistirà en una recollida massiva d'escombraries al bosc de la Marquesa i les platges de Calabecs i Cala Fonda, acompanyat dels diferents voluntaris que es vulguin sumar.

Fins ara i gràcies als contactes establerts en les darreres setmanes, s'han implicat l'Associació de Veïns de Tamarit-La Móra, escoles públiques dels municipis propers (El Miracle a Tarragona, L'Agulla al Catllar i La Portalada a Altafulla) i la Plataforma de defensa de la Platja Llarga. L'acte de dissabte es clourà amb una acció poètica col·lectiva en la que es construirà a la platja de Calabecs una escultura efímera i respectuosa amb l'entorn, així com un picnic-vermut que s'oferirà a tots els assistents.

Es pretén generar consciència sobre la situació de degradació que viu aquest espai, especialment a l'estiu, com a conseqüència de la poca cura que tenen d'ell els nombrosos visitants, abandonant-hi tot tipus de deixalles. Aquest paratge, declarat Espai d'Interès Natural i que forma part de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea, és un dels pocs segments relativament verges i lliures de construcció que queden al litoral català. D'un excepcional interès botànic i ecològic, destaca pel valor dels boscos mediterranis litorals amb una considerable diversitat d’espècies de vertebrats terrestres i d’altres comunitaris litorals, on encara són presents les praderies de posidònies.

L'art s'apropa d'aquesta manera a la vida quotidiana i a tots els ciutadans, actuant com un instrument de consciència que amplia el nostre saber i gaudi sobre aquest territori. El projecte té les seves arrels en manifestacions artístiques com el land art, la performance o la poesia, però s'emmarca plenament en l'ecologisme i conservació de la natura. Amb el land art es posa de manifest quina és la relació que mantenim els humans amb el nostre entorn, i l'eterna lluita per la subsistència i aconseguir els recursos necessaris per sobreviure. Atenció: La Móra és un dels quatre projectes seleccionats per aquesta temporada en el marc de Transmissions, del Teler de Llum del Centre d'Art de Tarragona, i està gestionat per l'associació Kunstainer.

L'activitat és oberta a tothom. El punt de trobada és a la platja de La Móra, al final de la riera.

Segells de reconeixement d’administració oberta