• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 Acció col·lectiva "Atenció, La Móra", de Sergi Quiñonero

Acció col·lectiva "Atenció, La Móra", de Sergi Quiñonero

Es realitzarà el dissabte 28 de febrer a la Platja de la Móra de Tarragona
27/02/2015

L'artista Sergi Quiñonero està desenvolupant un projecte artístic durant tot el mes de febrer a la Punta de la Móra, mitjançant accions poètiques que ens connecten amb aquest entorn i el seu context, sotmès a una pressió humana excessiva i sovint poc considerara. L'artista convida a la ciutadania a la participació en diversos esdeveniments que culminen el dissabte 28 de febrer amb l'acció col·lectiva Atenció: La Móra, a partir de les 10h a la Platja de la Móra.

Aquesta acció consistirà en una recollida massiva d'escombraries al bosc de la Marquesa i les platges de Calabecs i Cala Fonda, acompanyat dels diferents voluntaris que es vulguin sumar.

Fins ara i gràcies als contactes establerts en les darreres setmanes, s'han implicat l'Associació de Veïns de Tamarit-La Móra, escoles públiques dels municipis propers (El Miracle a Tarragona, L'Agulla al Catllar i La Portalada a Altafulla) i la Plataforma de defensa de la Platja Llarga. L'acte de dissabte es clourà amb una acció poètica col·lectiva en la que es construirà a la platja de Calabecs una escultura efímera i respectuosa amb l'entorn, així com un picnic-vermut que s'oferirà a tots els assistents.

Es pretén generar consciència sobre la situació de degradació que viu aquest espai, especialment a l'estiu, com a conseqüència de la poca cura que tenen d'ell els nombrosos visitants, abandonant-hi tot tipus de deixalles. Aquest paratge, declarat Espai d'Interès Natural i que forma part de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea, és un dels pocs segments relativament verges i lliures de construcció que queden al litoral català. D'un excepcional interès botànic i ecològic, destaca pel valor dels boscos mediterranis litorals amb una considerable diversitat d’espècies de vertebrats terrestres i d’altres comunitaris litorals, on encara són presents les praderies de posidònies.

L'art s'apropa d'aquesta manera a la vida quotidiana i a tots els ciutadans, actuant com un instrument de consciència que amplia el nostre saber i gaudi sobre aquest territori. El projecte té les seves arrels en manifestacions artístiques com el land art, la performance o la poesia, però s'emmarca plenament en l'ecologisme i conservació de la natura. Amb el land art es posa de manifest quina és la relació que mantenim els humans amb el nostre entorn, i l'eterna lluita per la subsistència i aconseguir els recursos necessaris per sobreviure. Atenció: La Móra és un dels quatre projectes seleccionats per aquesta temporada en el marc de Transmissions, del Teler de Llum del Centre d'Art de Tarragona, i està gestionat per l'associació Kunstainer.

L'activitat és oberta a tothom. El punt de trobada és a la platja de La Móra, al final de la riera.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal